ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru dezinfectarea și curățarea locuinței. Soluții eficiente

Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru dezinfectarea și curățarea locuinței. Soluții eficiente.

Avatar

Publicat

pe

Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie sunt ingredientele necesare pentru a vă face casa bec în această perioadă. Amestecul rezultat este şi un bun dezinfectant. Gospodinele pot împuşca doi iepuri deodată, în contextul epidemiei de coronavirus, fac şi curat şi dezinfectează în acelaşi timp.

Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru dezinfectarea și curățarea locuinței. Soluții eficiente

Cine vrea o casă curată trebuie neapărat să încerce soluţia de curăţat şi dezinfectat formată din bicarbonat de sodiu, oţet şi lămâie. Soluţia curăţă bine, dezinfectează şi este una bio, nu există risc de intoxicaţii după folosirea ei.

Unele soluţii de curăţat din comerţ pot provoca infecţii respiratorii, de nedorit în această perioadă în care ne aflăm, precum şi boli digestive. Aveţi în continuare câteva soluții pe care le puteţi face în casă şi care vă vor ajuta la curăţenie.

Inălbitorul natural pentru rufe

Pentru realizarea unui înălbitor făcut în casă se amestecă o jumătate de cană cu zeamă de lămâie şi un litru de apă fierbinte. Soluţia naturală va albi foarte bine hainele.

Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru dezinfectarea și curățarea locuinței. Sursa foto: curateniebirouri.ro

Soluţia pentru îndepărtarea petelor

Produsul făcut în casă pentru îndepărtarea petelor mai dificile este pudra pentru copii. Se va aplica pudră direct pe pată, iar aceasta va dispărea ca prin minune. Pentru scoaterea petelor de transpiraţie, se amesteca 2 aspirine zdrobite şi o jumătate de cană cu apă caldă. Hainele se va ţine câteva ore cu această soluţie pe el sau până când petele au dispărut. După, se va trece la spălarea lor normală.

Advertisement

Cum cureţi covoarele cu soluţia preparată în casă

Cei ce vor să-şi cureţe covoarele trebuie să ştie căcea mai bună soluţie este aceea a apei amestecate cu oţet. Amestecul se pulverizează pe covor, apoi se şterge cu o cârpă.  De asemenea, petele mai dificile se mai pot curăţa cu oţet amestecat cu sare.

Mirosul urât din covoare poate fi scos cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acesta se presară peste covor şi se lasă să acţioneze până dimineaţă. Odată cu scuturarea bicarbonatului de sodiu dispare şi mirosul urât.

Cu ce se curăţă aragazul

Aragazul se murdărește cel mai tare în bucătărie. Pentru a evita detergenții toxici puteți curăța aragazul cu bicarbonat de sodiu și cu apă. Pasta formată din amestecul de bicarbonat de sodiu și apă se lasă să acționeze pe aragaz câteva ore, după care se șterge cu o cârpă. Aragazul va fi apoi clătit cu apă amestecată cu oțet.

Soluție pentru curăţarea geamurilor

Gospodinele care vor să aibă geamuri care să strălucească trebuie să folosească următoarea soluţie preparată în casă. Un litru de apă se amestecă cu  4 linguri zeamă de lămâie și alcool sanitar. Geamurile se vor șterge de preferat cu o cârpă moale și care să absoarbă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *