ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Bianca, INTERZIS ŞAPTE ANI la ÎMPĂRTĂŞANIE: „A făcut o CRIMĂ”

Miercuri seară, roşcata a defilat pe podiumul de modă, susţinând că se simte bine după avortul pe care l-a făcut.

Avatar

Publicat

pe

Miercuri seară, roşcata a defilat pe podiumul de modă, susţinând că se simte bine după avortul pe care l-a făcut. Dacă medical s-a recuperat, din punct de vedere spiritual, nu… Canoanele bisericeşti obligă orice creştină care a săvârşit păcatul avortului la spovedanie.

„Nu este păcat doar că a avortat de Sf. Dimitrie, ci este un mare păcat actul în sine. A făcut o crimă. Ar trebui să meargă la preotul duhovnic, să se spovedească şi să primească un canon. În canoanele Bisericii Ortodoxe se spune că eşti oprit până la şapte ani de la spovedanie, dar perioada o stabileşte duhovnicul în funcţie de mărturisiri, dar şi de ce alte păcate mai are”, a declarat un preot pentru „ring”.

„Amniocenteza ar fi hotărât dacă trebuia făcut avort”

Mai mult, preotul este de părere că nici teama Biancăi, aceea ca pruncul să iasă cu malformaţii în urma anesteziei generale făcute, nu este justificată. „Are vreo hârtie în care să se spună că fătul ar fi putut avea malformaţii? Exista amniocenteza sau alte analize care ar fi dovedit asta? Nu luăm o viaţă doar că aşa considerăm noi. Dacă avortul a fost făcut voit, păcatul este şi mai mare”, ne-a mai spus părintele. Riscă îmbolnăviri grave De-a lungul timpului au existat numeroase scrieri despre păcatul avortului. Una dintre aceasta spune că femeile care avortează se îmbolnăvesc de boli grele.

„Femeile care îşi avortează copiii, indiferent prin ce mijloace, se numesc ucigaşe de copii, iar nu mame, şi primesc pedepse grele încă din viaţa aceasta. Ele se îmbolnăvesc deseori de boli grele, nevindecabile, îmbătrânesc înainte de vreme, suferă mai ales de nervi, nasc copii bolnavi şi infirmi, nu se înţeleg cu bărbaţii lor, au mustrări de conştiinţă până la moarte, sau cel puţin 10 ani, dacă se pocăiesc şi primesc canonul rânduit de duhovnicii lor. Iar dacă nu, le aşteaptă canonul cel veşnic în muncile iadului, de care să ne ferească pe toţi Bunul nostru Mântuitor”, au scris arhimandriţii Cleopa Ilie şi Ioanichie Bălan în cartea „Lumina şi faptele credinţei”.

„Cea care cu bună ştiinţă distruge fetusul va fi pedepsită pentru crimă…” Canoanele 2 şi 8, Biserica Ortodoxă

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *