ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Bianca Drăguşanu riscă să CHELEASCĂ!

Fostul iubit interlop a bătut-o până când picioarele i-au rămas tumefiate, însă dermatologii îi mai dau încă o veste proastă Biancăi: pentru că în ultimii ani poartă permanent extensii de păr, riscă să rămână cheală.

Avatar

Publicat

pe

Fostul iubit interlop a bătut-o până când picioarele i-au rămas tumefiate, însă dermatologii îi mai dau încă o veste proastă Biancăi: pentru că în ultimii ani poartă permanent extensii de păr, riscă să rămână cheală.

În pragul nunţii cu Victor Slav, Bianca Drăguşanu nu mai ştie cum să scape de vânătăile de pe picioare pe care acum le acoperă cu fond de ten, însă, din cauza extensiilor, riscă să-şi piardă podoaba capilară naturală.

Cercetătorii britanici: Extensiile ar trebui interzise

Specialiştii în dermatologie le avertizează pe femei că extensiile de păr pot dăuna pielii scalpului şi nu sunt recomandate persoanelor care au firul de păr subţire sau au pielea sensibilă. Purtarea lor perioade îndelungate poate duce la căderea părului natural pentru că acesta nu se aeriseşte suficient şi îşi pierde textura. În plus, rădăcina părului e proiectată să suporte o anumită greutate şi, în urma supraîncărcării, cedează, iar părul începe să cadă. Uneori, pierderea părului e irecuperabilă. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Dermatologie, cercetătorii susţin că extensiile de păr ar trebui interzise de la comercializare pentru că provoacă pierderea podoabei capilare. Concluzia britanicilor e susţinută şi de o echipă de cercetători americani şi italieni.

Dr. Ioana Chebac: „Metoda e barbară”

Contactată de „ring”, dr. Ioana Chebac, dermatolog la Clinica Bio Medica International Bucureşti, ne-a explicat efectul extensiilor: „Aplicarea extensiilor de păr mi se pare o metodă barbară. Agresează foarte mult firul de păr. Îl rupe, îl despică şi îi strică echilibrul normal. În plus, adezivul utilizat pentru aplicarea lor traumatizează firul natural. Merge să ne punem extensii pentru o perioadă scurtă de timp, dar nu să le purtăm permanent. Şi aşa firul de păr e agresat de poluare, dezechilibre hormonale sau loţiuni de păr. Nu trebuie să-l mai chinuim şi cu extensiile. Purtarea lor frecventă poate duce la alopecie. Greutatea extensiilor e distructivă. De exemplu, persoanele cu păr natural foarte lung îşi pierd în timp părul din zona frontală. La fel agresează şi extensiile. Nu recomand aplicarea extensiilor de păr. Deseori, moda şi medicina nu se împacă. Cine vrea să-şi aplice extensii ar trebui să facă întâi un control dermatologic”.

„Firul de păr e un etalon al sănătăţii noastre, iar purtarea extensiilor îl distruge.” – DR. IOANA CHEBAC

Printre vedetele care poartă frecvent extensii se numără Andreea Bălan, Simona Senzual, Sânziana Buruiană şi Loredana Chivu.

76.000 de fire de păr are podoaba capilară a unui om, din care 100 de fire, în medie, se pierd zilnic.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *