ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Beneficiile MIRACULOASE ale PERSIMMONULUI, cel mai sănătos fruct exotic

Persimmonul este un fruct care a intrat foarte recent pe piaţa românească. Acesta este comercializat şi sub numele de kaki şi se vinde, de obicei, la bucată.

Avatar

Publicat

pe

Persimmonul este un fruct care a intrat foarte recent pe piaţa românească. Acesta este comercializat şi sub numele de kaki şi se vinde, de obicei, la bucată. Pe lângă gustul unic, dulce şi aromat, textura moale (ca de budincă) şi coaja crocantă, fructul aduce câteva beneficii cu adevărat incredibile organismului.

Numele său oficial, Diospyros, provine din greacă şi înseamnă „fructul divin”. Îşi are originile în Asia Centrală şi de Est, aici fiind cultivate diverse soiuri ale acestuia (unele mai acrişoare, altele foarte dulci). Persimmonul, numit şi curmalul japonez, este o parte importantă a bucătăriei şi a tradiţiilor multor ţări din sud-estul Asiei.

În Coreea sunt preparate diverse sosuri din acest fruct, japonezii îl mănâncă atât proaspăt, cât şi uscat, iar în China este consumat pentru a regla energiile vitale.

Dintre beneficiile acestuia enumerăm:

1. Este unul dintre cele mai alcalinizante fructe din lume. După lămâi şi zmeură, persimmonul este fructul cu cel mai mare potenţial pentru alcalinizare. Alimentele alcalinizante ajută la balansarea pH-ului în organism, combat aciditatea excesivă şi favorizează alcalinizarea treptată.

Într-un mediu alcalin nu pot supravieţui majoritatea bacteriilor şi fungilor responsabili pentru dereglarea sistemului nostru imunitar. De asemenea, pe fondul acidităţii excesive, pot apărea probleme cardiovasculare, respiratorii şi obezitatea.

Advertisement

2. Este un tonic de excepţie pentru sistemul imunitar. Consumând doar un fruct pe zi, îţi poţi întări sistemul imunitar datorită antioxidanţilor şi vitaminei C din compoziţie. Într-un singur fruct avem 80% din necesarul zilnic de vitamina C.

3. Are puternice proprietăţi anticancer. Curmalul japonez conţine acid betulinic, un compus care are potenţialul de a inhiba dezvoltarea tumorilor, luptând împotriva tuturor tipurilor de cancer.

4. Ne protejează împotriva radicalilor liberi şi ne menţine organismul tânăr. Fructul kaki conţine cea mai vastă gamă de antioxidanţi, de la catechini, zeaxantină, până la betacaroten, licopen şi luteină. Toţi aceşti compuşi neutralizează efectul negativ al radicalilor liberi şi ne tonifică şi detoxifică organismul.

5. Previne degenerarea maculară şi ne menţine ochii sănătoşi. Fructul conţine anumiţi compuşi (vitamina A, betacarotenul şi licopenul) care lucrează împreună pentru a ne păstra ochii sănătoşi.

6. Te ajută să ai o digestie eficientă, datorită conţinutului ridicat de fibre (un fruct aduce 10% din necesarul zilnic pentru un adult). De asemenea, în ţările asiatice fructul constituie un remediu recomandat celor care suferă de balonare, gastrită, constipaţie şi hemoroizi.

7. Pe lângă toate cele menţionate mai sus, persimmonul conţine cupru, potasiu, mangan şi vitaminele din gama B, sprijinind astfel reglarea tensiunii arteriale şi a circulaţiei sângelui. Deşi există multe varietăţi de persimmon, în principiu, el poate fi dulce sau foarte acrişor. Varietăţile moi, care seamănă mult cu o roşie (cele mai rotunde), sunt cele mai dulci.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *