ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

BECALI, CONFESIUNE-BOMBĂ: „Sunt cel mai chinuit deţinut. Plătesc preţul celebrităţii. PÂNĂ DE CRĂCIUN, VOI FI LIBER”

Zilele trecute, Gigi Becali, celebrul puşcăriaş de la Poarta Albă, s-a confesat unui prieten.

Avatar

Publicat

pe

Zilele trecute, Gigi Becali, celebrul puşcăriaş de la Poarta Albă, s-a confesat unui prieten. Întâmplarea a făcut ca „ring” să afle o bună parte din conţinutul acestei confesiuni. Puse în pagină, veţi vedea, ele par adevărate… dezvăluiri.

Indignat de ce s-a spus săptămâna trecută, prin presă şi la o televiziune, cum că ar fi cerut şi ar fi primit la puşcărie haine scumpe (costume de firmă), un laptop ultimul răcnet, un televizor performant, Gigi Becali s-a confesat unui prieten: ”Ce zic ăştia prin presă? Că am aia, că am ailaltă şi că mă dau mare pe aici, prin puşcărie. Păi, eu sunt cel mai chinuit deţinut. Din regim deschis, bineînţeles. Orice deţinut în regim deschis primeşte telefon şi pleacă singur la muncă. Şi se-ntoarce seara, cum scrie la lege. Mie abia după un an mi-a dat telefon instanţa. Le era frică să nu dau telefon la presă. (…) Eu sunt cel mai chinut deţinut din regim deschis. Şi plătesc preţul celebrităţii, că aşa mi-au spus. Şi sunt conştient de asta. Dar de ce să sufăr eu dacă ei nu respectă legea? Păi, zic că am eu televizor mare în cameră. Am cel mai mic televizor, că eu nici nu mă uit la el că mă dor ochii. E prea mic televizorul şi de-aia nu mă uit. Zic de haine, de costume. Eu nu am niciun costum că, dacă am terminat cu instanţele, nu mai am nevoie. Şi, oricum, dacă plec undeva, mă feresc şi nu mai vreau să apar. Ai văzut că şi ultima dată când am fost la instanţă aveam un hanorac. (…) Toţi din puşcărie mă ştiu că umblu numai în trening. Cum să spună despre mine că umblu în costum? (…) Nu mă mai intersează să apar la patru ace. Bineînţeles, asta nu înseamnă că m-am călugărit. (…) E un păcat (dorinţa de a purta haine scumpe, de firmă) pe care, probabil, o să-l am toată viaţa, nu ştiu dacă o să renuţ vreodată la păcatul ăsta… Dar asta nu înseamnă că eu, acum, în puşcărie, sunt trufaş şi că mă dau mare faţă de colegii mei de cameră sau faţă de gardieni, cum s-a zis pe la televizor sau prin presă. Păi, zic că am laptop ultimul răcnet?!… Că mi l-a adus Luţu?!… Păi, dacă eu n-am avut laptop niciodată… De ce să am în puşcărie dacă nu am avut laptop niciodată?”.

„Plătesc preţul celebrităţii. Când voi ieşi, o să fac Palatul Dreptăţii”

Şi comentariile cu privire la faptul că a primit cinci zile l-au deranjat. Gigi i-a spus prietenului său: ”Se comentează că mi-au dat mie cinci zile. Păi, eu, după un an şi jumătate de puşcărie, trebuia să am, proporţional, conform legii, 45 de zile. Nu cinci zile, ci 45! Şi, vai, ce băieţi buni sunt ei că-mi mai dau mie, vezi Doamne, în decembrie cinci zile. Păi, ce-mi dau mie cinci zile? Mie trebuie să-mi dea 45 de zile, conform legii! (…) Dar, vezi, eu plătesc preţul celebrităţii pentru tot ce mi se întâmplă. Că i-am întrebat: «De ce, domne, nu respectaţi legea?». Şi mi-au zis: «Hai, domnul Becali, că dumneata plăteşti preţul celebrităţii!». «Păi, de ce?». «Păi, d-aia, că dacă te vede presa, te filmează»”.

Şi pentru a se înţelege clar că nu este un favorizat, Becali îi explică prietenului său: ”Se tot comentează că mi se fac mie favoruri. Care favoruri, că sunt numai în procese cu ei. Care favoruri? Dacă ţi-ar face cineva favoruri, l-ai mai da în judecată? Păi, dacă i-am câştigat numai pe instanţă?!… Că am fost cel mai sancţionat deţinut, şi am câştigat pe instanţă?!… Cum mi-au făcut favoruri? Cum mi-au făcut favoruri, dacă ei m-au sancţionat pe mine şi aceste favoruri mă afectau la liberarea condiţionată, şi eu am câştigat pe instanţă?!…”.

Becali i-a dezvăluit prietenului său şi un proiect de suflet, pentru viitor, pentru când va fi liber, care vizează chiar palatul său de lângă guvern: ”O să fac Palatul Dreptăţii şi o să vedeţi cum o să-i apăr pe toţi cei care sunt victime ale legilor prost aplicate”. Şi când te gândeşti că presa a scris în mai multe rânduri că Becali vinde sau chiar că a vândut palatul…

Advertisement

„Pe 22-23 decembrie o să fiu acasă. Sută la sută”

Poate cea mai interesantă dintre confesiuni se referă la faptul că până de Crăciun… va fi liber. Aşa crede Becali. Aşa s-a confest prietenului său: ”Până de Crăciun voi fi liber. Sută la sută. Ai să vezi, pe 22-23 decembrie voi fi liber. Eu de Crăciun o să fiu acasă. O să fiu sută la sută!”.

Cum se va întâmpla acest lucru nu i-a spus prietenului său, sau poate n-am aflat noi. E posibil să câştige cele şase luni în instanţă şi, atunci, liberarea condiţionată să se petreacă mai devreme. E posibil să conteze şi faptul că a muncit şi că mai scrie o carte sau poate două. Aşa cum, la fel de bine, e posibil ca actualul preşedinte sau noul preşedinte ales să facă o mare faptă creştinească de Crăciun şi, în mod simbolic, să-i graţieze pe Gigi Becali, pe Gică Popescu, pe Jean Pădureanu… Deocamdată e de aşteptat şi de ţinut minte ce spune Becali: că, de Crăciun, VA FI…LIBER!

„Cum să se mărite fata mea cât sunt eu la puşcărie? Doamne, fereşte!”

O confesiune de suflet făcută prietenului se referă la credinţă, dar şi la familia sa (întru credinţă).

”M-am schimbat în puşcărie, aşa este. Exact cum se spune în Psalmul 50: «Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule, şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele». Deci m-am schimbat în totalitate. M-am schimbat în fiinţa mea. Eu în fiinţa mea nu mai sunt ăla dinainte. Şi asta pentru că mi-a dat Dumnezeu o mare încercare aici. Dar, altfel, zic: «Ce chinuri sufăr eu faţă de alţii?» Că alţii, au dus chinuri grele ca să se mântuiască. Mie ce mare lucru mi s-a întâmplat? E adevărat, chinul cel mare a fost că nu m-au lăsat să merg la familie, să-mi văd mama, să-mi văd soţia, să-mi văd fetele. Mă uitam la televizor şi vedeam că mama plânge, ştiam că plânge nevasta, ştiam că plâng copiii, şi eu nu puteam face nimic. Mă înţelegi? Dar acum nu mai e nicio problemă. Că, acum, m-au văzut, am stat cinci zile acasă. Şi fetele mi-au zis: «Tată, nu ne mai interesează nimic, te-am văzut, nu ne mai interesează toate minciunile care se spun despre tine». (…) Păi, n-au zis şi de fata mea că se mărită?!… Cum să se mărite fata mea fără să fiu eu acasă. Nu face fata mea aşa ceva. Păi, ce, fata mea se mărită cât sunt eu la puşcărie? Doamne, fereşte!…”.

„Pe mine m-a schimbat Dumnezeu total”

Advertisement

Şi despre MINUNE – minunea făcută de Dumnezeu cu el în puşcărie – a vorbit Becali cu prietenul său.

”Cu mine a făcut Dumnezeu o minune. Nu că m-am schimbat eu, pe mine m-a schimbat Dumnezeu, s-a întâmplat o minune. Păi, eu nu mai suport jignirea. Eu care înjuram mereu, milione de înjurături, Eu, acum, dacă aud pe cineva că înjură, ceva în interiorul meu mă zgârâie. Eu nu mă abţin să nu înjur, eu nu mă abţin să nu jignesc, eu nu mă abţin să nu vorbesc urât, eu nu mai pot să suport să se vorbească urât lângă mine. M-a schimbat Dumnezeu! Şi, după părerea mea, asta e o minune. Eu, aici (n.r. – la puşcărie), îi cert şi pe cei care vorbesc urât despre alţii. Păi, a zis unul despre altul că el e mai deştept şi celălalt, la cât îl duce mintea… Vezi, eu nici asta nu suport. Cum să zică aşa. «Nu ţi-e ruşine?!…», i-am zis. «Păi, ce, tu eşti mai deştept decât el dacă-l faci prost?!…». Şi nu a zis prost, că dacă zicea aşa, era vai de capul lui, a zis doar că nu-l duce mintea (…). Şi de-asta vă spun că eu nu mă abţin. Eu, pur şi simplu, nu mai suport toate acestea. E ca atunci când zici că te laşi de fumat şi zici: «Domne, mă abţin». Nu că mă abţin, nu suport nici pe altul că văd că fumează. Pe mine m-a schimbat Dumnezeu total. Şi de asta spun că, după părerea mea, e… o minune”.

Şi i-a mai spus multe Becali prietenului său. Şi despre despre puşcărie, şi despre suflet şi credinţă, şi despre proiectele de viitor. Dacă urmăriţi ”ring”, în ediţiile vitoare, cu siguranţă veţi afla… mai multe.

„Eu plătesc preţul celebrităţii pentru tot ce mi se întâmplă. Că i-am întrebat: «De ce, domne, nu respectaţi legea?». Şi mi-au zis: «Hai, domnul Becali, că dumneata plăteşti preţul celebrităţii!». «Păi, de ce?». «Păi, d-aia, că dacă te vede presa, te filmează»”, GIGI BECALI

„Păi, legea nu este clară? Nu scrie 30 de zile pe an? E lege! Şi nu contează regulamente şi pararegulamente. De ce trebuie să facă regulamente care să facă neaplicarea legii. Trebuie să faci regulamente pentru buna aplicare a plegii. Nu să adaugi la lege.”, GIGI BECALI

„O să fac Palatul Dreptăţii şi o să vedeţi cum o să-i apăr pe toţi cei care sunt victime ale legilor prost aplicate.”, GIGI BECALI

„Până de Crăciun voi fi liber. Sută la sută. Ai să vezi, pe 22-23 decembrie voi fi liber. Eu de Crăciun o să fiu acasă. O să fiu sută la sută!”, GIGI BECALI

Advertisement

„Cu mine a făcut Dumnezeu o minune. La puşcărie am înţeles ce înseamnă mântuirea.”, GIGI BECALI, deţinut la Poarta Albă

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *