ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

BANI PENTRU RĂZBOI? Rusia mizează pe o producție record de cereale în acest an

Recolta de cereale a Rusiei din acest an este estimată la 140 de milioane de tone

Avatar

Publicat

pe

Recolta de cereale a Rusiei din acest an este estimată la 140 de milioane de tone, mai mică decât recordul istoric înregistrat anul trecut.

Cu toate acestea a doua cea mai mare recoltă de cereale înregistrată vreodată, potenţialul de export fiind de aproximativ 60 de milioane de tone, a declarat marţi pentru Itar Tass un oficial guvernamental.

„Din câte ştiu, până la această dată au fost recoltate deja 137 de milioane de tone de cereale, din care aproximativ 90 de milioane de tone de grâu. Aceasta va fi a doua cea mai mare recoltă de cereale. Anul trecut, am avut o recoltă de 158 de milioane de tone, anul acesta cred că vom avea una de aproximativ 140 de milioane de tone”, a declarat marţi vicepremierul Victoria Abramcenko.

Peste estimări

Este vorba de o cantitate uşor mai mare decât ceea ce prognoza săptămâna trecută preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că recolta de cereale din acest an va fi una de aproximativ 138-138 milioane de tone.

Anterior, atât Vladimir Putin cât şi Ministerul Agriculturii prognozau că recolta de cereale a Rusiei se va ridica în acest an la 135 milioane de tone.

„Cu privire la exporturi, cred că acestea se vor ridica la aproximativ 60 de milioane de tone. Pe ansamblu, suntem încrezători că la grâu vom fi cei mai mari exportatori mondiali”, a mai spus marţi vicepremierul Victoria Abramcenko.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *