ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Avertismentul Agenției pentru Protecția Mediului, privind artificiile de Anul Nou: „Poluează și sunt un dezastru pentru păsări și animale”

Avatar

Publicat

pe

Odată cu apropierea sărbătorilor, pe piață au început să apară obiectele pirotehnice, legale sau nu, iar utilizatorii lor nu există să le testeze încă de pe acum. Într-un mesaj transmis în acest context, reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului atrag atenția că ele reprezintă  un pericol pentru oameni, dar și pentru păsări și animale. De asemenea, acestea constituie o sursă importantă de poluare.

Specialiștii APM atrag atenția că „artificiile de Anul Nou poluează aerul și sunt un dezastru pentru păsările și animalele sălbatice sau pentru cele domestice, de aceea este recomandat să renunțăm la folosirea lor”. Aceștia au remarcat faptul că, în ultimii 10 ani, cantitatea de artificii de pe piață s-a diminuat constant, dar de Revelion s-au înregistrat, aproape în fiecare an, depășiri ale limitelor particulelor poluante și ale valorilor de dioxid și monoxid de carbon sau de azot, din cauza substanțelor explozive.

Citiți articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *