ZiarulRing

07-oct.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Autismul la copii, legat de modificări ale florei intestinale. Inteligența Artificială, folosită pentru a analiza miile de microorganisme din microbiom

Avatar

Publicat

pe

Deși vaccinurile copilăriei au fost de multe ori blamate pentru apariția tulburărilor din spectrul autist (TSA), oamenii de știință au descoperit o legătură „interesantă” între autismul la copii și bacteriile intestinale.

Mai exact, tipurile de microbi pe care copiii le adăpostesc în intestine ar putea contribui la dezvoltarea afecțiunii, susține un nou studiu, în care cercetătorii au constatat, folosind Inteligența Artificială, că există diferențe considerabile între microbiomul persoanelor cu autism și al celor fără această afecțiune. Constatarea crește potențialul de a dezvolta teste de diagnosticare mai rapide și mai eficiente, dar și strategii terapeutice pentru autism.

Autismul, numit și tulburare de spectru autist (TSA), este o afecțiune care se poate dezvolta pe tot parcursul vieții și afectează modul în care o persoană comunică, interacționează și procesează informațiile. Ratele de autism au crescut în ultimele decenii, în mare parte datorită unei conștientizări mai mari și a criteriilor utilizate pentru diagnosticarea afecțiunii.

Deși ideea legată de o potențială legătură dintre autism și microbiomul intestinal a fost lansată încă din anii ’90, când mai mulți părinți au început să raporteze schimbări în comportamentul copiilor lor autiști atunci când aceștia luau antibiotice sau unele medicamente care suprimă bacteriile intestinale, rezultatele cercetărilor ulterioare nu au fost concludente.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *