ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

AUR se extinde: aspiră membri din PNL, PSD și USR

AUR îşi întăreşte echipa braşoveană cu membri de la PNL, PSD şi foşti susţinători ai lui Allen Coliban de la USR

Avatar

Publicat

pe

AUR îşi întăreşte echipa braşoveană cu membri de la PNL, PSD şi foşti susţinători ai lui Allen Coliban de la USR, a declarat, vineri, la Braşov, liderul formaţiunii politice, George Simion, care a anunţat primele două nume: deputatul Ana Predescu (ex-PUSL/PSD) şi preşedintele filialei Braşov a Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, Eduard Bălăşcanu.

Cu acelaşi prilej, George Simion a precizat că AUR îşi va anunţa candidaţii pentru alegerile locale după scrutinul pentru desemnarea europarlamentarilor români, menţionând că, până atunci, se va lucra la întărirea echipei de la Braşov.

Alături de AUR

„Ne bucurăm că din ce în ce mai mulţi oameni vin alături de AUR, unii cu experienţă politică, alţii fără. (…) vor mai veni oameni buni din lumea politică a Braşovului în AUR pentru că, aşa cum am anunţat de la început, noi nu suntem un partid balama, ci unul care se luptă pentru primul loc, iar această luptă se va transpune şi la nivelul municipiului şi judeţului Braşov. (…) Ieri am avut o întâlnire cu mediul de afaceri, cu peste 150 de oameni (din Braşov – n.r.) şi cred că vom reuşi să coagulăm o echipă bună aici. Nu am permisiunea şi nu este bine nici din punct de vedere al strategiei să anunţ acum vreun alt nume. O parte dintre ele s-au vehiculat deja. Sunt oameni din PSD şi PNL şi foşti membri USR care au sprijinit candidatura lui Allen Coliban la Primărie”, a declarat Simion pentru AGERPRES.

Totodată, el a menţionat că a dorit să fie prezent la Braşov pentru că şi premierul Marcel Ciolacu era anunţat ca şi invitat pe agenda Conferinţei Edu Dual, organizată de Primăria Braşov.

Venit la Brașov

„Eu am venit astăzi la Braşov pentru că era anunţat şi premierul Marcel Ciolacu – trebuia să participe la o dezbatere foarte serioasă privind învăţământul dual. Nu a venit nici ieri, când l-am aşteptat la dezbaterea de la Camera de Comerţ şi Industrie a României privind reorganizarea administrativ-teritorială. Se pare că Marcel Ciolacu este absent în dezbaterile reale şi importante din societatea românească. Eu cred că nu are soluţii pentru problemele importante, precum învăţământul dual şi reorganizarea administrativ teritorială. Noi am venit cu un plan, de 1.441 de primari, lăsăm sediile primăriilor unde sunt, dar le înlocuim cu ghişee unice pentru lucrul cu cetăţenii”, a menţionat liderul AUR.

Întrebat care va fi mesajul specific al AUR la Braşov, în campania electorală, Simion a precizat: „Ieri a fost 1987, mâine va fi 1989”.

Advertisement

În ce o priveşte pe Loredana Predescu, Simion a precizat că aceasta este „unul dintre deputaţii care chiar muncesc”, menţionând că este va juca un rol cheie în judeţul Braşov, în tot ce înseamnă regiunea din centrul ţării şi în politicile de educaţie ale AUR.

Decizia înscrierii în AUR

La rândul său, fostul deputat PUSL a precizat că a luat decizia înscrierii în AUR în urmă cu două zile.

„Vreau să vă mărturisesc faptul că această decizie am luat-o nu mai devreme de miercuri, 15 noiembrie, în momentul în care îmi scriam un comunicat de presă pentru a elogia evenimentul care a avut loc în 1987, acel sâmbure de schimbare, acea dovadă de curaj, de atitudine şi de asumare. În acel moment am început să fac o paralelă între 1987 şi 2023. A venit ca o radiografie în urma căreia am constatat cumulul acelor informaţii pe care eu le scriam şi care erau destul de reale. Noi de mai bine de 30 de ani tot luptăm să avem o viaţă mai bună şi pasăm din generaţie în generaţie această responsabilitate generaţiei următoare”, a declarat Loredana Predescu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *