back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, decembrie 21, 2024

Atenție, șoferi. Piesele auto care se strică pe canicula din România

Distribuiți

Atenție, șoferi. Piesele auto care se strică pe canicula din România

Iulie, supranumită și luna lui cuptor, poate afecta și mașinile, nu numai oamenii. Întrucât perioada caniculară vă poate afecta automobilul, nu ar strica să verificați unele aspecte.

Atenție, șoferi! Ce piese auto pot ceda pe canicula din România

Pe timp de vară, mulți şoferi îşi lăsa maşinile parcate la soare. Acest lucru poate dăuna mașiniidumneavoastră. La o expunere constantă la temperaturi de 32-35 de grade, anumite componente ale autoturismului vor avea de suferit.

Odată cu venirea vremii caniculare, proprietarii ar fi bine să facă anumite verificări sau chiar o vizită la service pentru a evita unele aspecte neplăcute.

Atenție, șoferi. Piesele auto care se strică pe canicula din România

1. Căldura afectează bateriile

Mulți șoferi cred că problemele la baterie  apar doart în sezonul rece, însă căldura poate afecta la fel de negativ bateria și vara. Temperaturile caniculare pot duce la evaporarea rapidă a lichidului bateriei, ceea ce va duce la coroziunea conexiunilor.

2. Piesele de cauciuc

Componentele din cauciuc sunt sensibile la deteriorarea cauzată de căldură. Controlați furtunurile și celelalte componente din cauciuc pentru a vedea dacă nu cumva au apărut fisuri.

3. Mare atenție la bordul mașinii

O piesă foarte expusă la căldura soarelui este bordul. Dacă nu este protejat, aceasta poate crapa. Este recomandată parcarea la umbră, iar dacă nu este posibil bordul ar trebui acoperit cu un parasolar.

4. Uzura volanului

Volanul este supus în mod prelungit la căldura soarelui. Acesta se poate deteriora și pot apărea mici fisuri. Pentru ca să nu se întâmple asta, specialiștii recomandă montarea de folii auto pe geamuri.

5. Mașina are nevoie de lichide

Lichidele motorului sunt foarte importante pentru a menține un vehicul funcțional. Majoritatea fluidelor lubrifiază și servesc și ca lichide de răcire. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să verifice toate fluidele vehiculului, inclusiv uleiul de motor, lichidul de răcire și lichidul de frână.

6. Cauciucurile de iarnă

Cauciucurile de iarnă sunt recomandate doar în anotimpul rece. O mașină dotată cu anvelope de iarnă pe timp de vară va avea o creștere în ceea ce privește distanţa de frânare.

7. Sistemtul electric

Firele electrice are putea ceda întrucât acestea sunt expuse constant la soare. Proprietarii pot avea surpriza neplăcută ca luminile de bord, sistemul electric de la geamuri sau aerul condiţionat să nu mai funcţioneze.

8. Suspensiile mașinii

Cele care funcționează pe bază de ulei au garnituri care etanșeizează camerele amortizorului, care crapă în timp de la căldură şi se dilată, astfel uleiul hidraulic se va scurge.

Damian Vlad
Damian Vlad
Editor-coordonator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole