ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Așa se prepară corect pastele. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Avatar

Publicat

pe

Pastele se numără printre mâncărurile preferate ale multor persoane. Se prepară rapid, există o mulțime de rețete și sunt delicioase, însă dacă vrei să le pregătești ca un adevărat profesionist trebuie să eviți această greșeală.

Cum se prepară corect pastele

Pastele nu sunt apreciate doar în țara natală, Italia, ci sunt consumate cu poftă și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, precum Filipine, Mexic și Africa de Sud. În afară de gusutul delicios, acest fel de mâncare este popular și pentru că este ușor de preparat, iar ingredientele sunt, de obicei, ieftine.

Rețeta de paste este, în  general, una simplă. Apa se pune la fiert, iar apoi în vas se pun și pastele. Când sunt gata, după ce au fost verificate de câteva ori, sunt puse la scurs. La final se adaugă sosul, iar apa în care au fost pregătite se aruncă. Ei bine, acest mod de preparare este, de fapt, greșit.

Specialiștii recomandă ca pastele să fie puse în apă abia după ce aceasta a început să facă bule, iar timpul de fierbere să fie cel indicat pe ambalaj. Ele trebuie scoase cu o spatulă și lăsate să se scurgă.

De asemenea, apa în care au fiert nu trebuie sub nicio formă aruncată. O parte din aceasta este recomandat să fie adăugată în sos, pentru ca acesta să se lege mai bine și abia la final să fie puse și pastele.

La sfârșit, după ce au fost puse în farfurie, se poate pune răzui și puțină brânză deasupra, în cazul în care vă este pe plac sau rețeta o cere. Și gata, mâncarea este gata pentru a fi servită! De data aceasta, însă, va avea un gust mult mai bun.

Advertisement

De ce este atât de iubit acest fel de mâncare

Totodată, motivele pentru care mulți aleg o porție de paste în detrimentul altor mâncăruri sofisticate sunt multiple. În primul rând, sunt sănătoase și accesibile ca preț. Un pachet costă doar câțiva lei și poate fi folosit pentru mai multe porții.

De altfel, pastele au conținut redus de sare și se găsesc ți în varianta fără gluten, astfel că pot fi consumate și de oamenii cu probleme de sănătate, care sunt nevoite să respecte un regim alimentar strict, ori de cele cu alergii.

În plus, este un fel de mâncare versatil care le stimulează bucătarilor, fie ei amatori sau nu, imaginația. Aceștia pot alege să pregătească clasicele spaghete cu sos de roșii sau cea mai sofisticată rețetă de paste și cu siguranță nu vor fi dezamăgiți.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *