back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, ianuarie 2, 2025

Aplicațiile banale prin care poți fi spionat pe telefon. Nu le instala niciodată, deși par sigure

Distribuiți

Știai că poți fi spionat prin intermediul unor aplicații banale de pe telefon? La prima vedere pot părea sigure, însă în realitate pot fi periculoase. Hackerii pot avea acces la datele personale.

Aplicațiile banale prin care poți fi spionat pe telefon

Trăim într-o eră a tehnologiei, drept urmare, hackerii au dezvoltat numeroase metode prin care să aibă acces la date personale, implici la cele ale cardurilor bancare. Cum să ne ferim de situații neplăcute?

Există numeroase campanii pe internet, periculoase. Dincolo de asta, și unele aplicații banale de pe telefon pot ascunde câteva detalii sumbre. Tocmai din acest motiv, e bine să fim atenți când le instalăm.

Experții în securitate de la McAfee vin cu niște sfaturi utile. Potrivit acestora, este important să restricționăm accesul aplicațiilor la anumite funcții de pe telefonul nostru.

Care sunt acestea? În primul rând locația. Mai apoi camera foto, fotografiile, dar și microfonul. Evident, nu vorbim despre aplicații precum WhatsApp sau Facebook care sunt sigure. Conform experților, sunt aplicații, care ajung să ne ceară aceste lucruri, deși nici măcar nu e nevoie.

De ce aplicații trebuie să te ferești

Astfel, gândește-te bine dacă, spre exemplu, o aplicație de modificat poze are într-adevăr nevoie de locația ori de microfonul tău. Prin ce aplicații poți fi spionat? De la banale aplicații de comandare de mâncare, până la aplicații de monitorizare a activităților fizice.

Astfel, este bine să citești foarte bine recomandările. Dacă observi o aplicație tentantă, dar care nu are nicio recomandare, atunci mai bine nu o instala. Este esențial ca dispozitivul tău să fie în siguranță și la fel să fii și tu.

La rândul său, un alt expert în securitate a vorbit despre aceste aplicații prin care poți fi spionat. Se pare că și cele de vizualizare PDF, ori calculatoare, jocuri și chiar și cititoarele de coduri QR pot reprezenta un pericol. 

“Actorii folosesc adesea diverse tactici pentru a ascunde programe malware sau spyware în aplicații aparent nevinovate. Categoriile populare de aplicații despre care se știe că conțin programe malware includ vizualizatoare PDF, calculatoare, convertoare, jocuri și cititoare de coduri QR”, a dezvăluit Dr. Klaus, pentru The Sun.

Iar dacă vrei să știi dacă ești sau nu spionat, află că există un cod. *#21#. Acesta îți va spune dacă apelurile sau mesajele tale sunt redirecționate. Astfel, vei putea afla direct dacă acest lucru s-a întâmplat cu telefonul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole