ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Aplicația pentru educație sexuală destinată elevilor, în centrul unui scandal național. Părinții reacționează dur

Prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română a generat discuții complexe, la exact trei luni de la apariție.

Avatar

Publicat

pe

Prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română a generat discuții complexe, la exact trei luni de la apariție. În acest moment suntem în plin scandal mediatic, părinții fiind revoltați de sfaturile ce se dau copiilor lor.

Oficial, aplicația pentru educație sexuală destinată elevilor este destinată celor de peste 15 ani, după cum scrie în descrierea ei. Pe pagina ei de pe AppStore e indicată tinerilor peste 17 ani. Această aplicație a fost descărcată de mii de persoane, fiind disponibilă gratuit atât pentru utilizatorii de iPhone cât și de Android. Asociația Părinților cere interzicerea aplicației.

„MYRA este concepută pentru a oferi femeilor și bărbaților tineri informații imparțiale despre contracepție, planificare familială, sarcină, naștere, sexualitate, sănătate sexuală, boli cu transmitere sexuală și autonomie. Un instrument de urmărire a fertilității încorporat vă poate ajuta să determinați zilele din lună în care o femeie este cel mai probabil să rămână însărcinată atunci când face sex fără contraceptive.

O secțiune cu mai multe informații și ajutor oferă răspunsuri la întrebări frecvente, teste pentru a vă testa cunoștințele și linkuri către instanțe care pot oferi ajutor, dacă este necesar. Conceput pentru persoanele care caută informații de uz personal, acest instrument ușor de utilizat și accesibil este de asemenea potrivit pentru lucrătorii din domeniul sănătății comunitare”, se arată în descrierea aplicației.

„Aplicația e  concepută pentru a combate concepţiile greşite”

Scopul aplicației, așa cum spun dezvoltatorii ei, este  să vină în sprijinul tinerilor. Oferă o gamă completă de teme şi instrumente de educaţie sexuală. Aplicația e  concepută pentru a combate concepţiile greşite. Dar și informaţiile incorecte sau alte probleme legate de sănătatea sexuală.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *