ZiarulRing

20-sept.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Apărarea lui Alex Bodi. Avocatul Dancu vorbește despre afacerile milionarului musculos

La mai bine de două săptămâni de când clientul său a fost arestat și nu a contestat măsura, avocatul afaceristului Alexandru Bodi, Cătălin Dancu, a susținut, luni, o conferință de presă.

Avatar

Publicat

pe

La mai bine de două săptămâni de când clientul său a fost arestat și nu a contestat măsura, avocatul afaceristului Alexandru Bodi, Cătălin Dancu, a susținut, luni, o conferință de presă în care a demontat, punct cu punct, informațiile care au ajuns în presă din dosarul DIICOT Craiova, în care Bodi are calitatea de suspect.


Avocatul explică faptul că omul de afaceri nu face parte din nicio rețea de trafic de persoane, iar afacerile sale, foarte bănoase, au alt obiect de activitate.

Bodi e arestat


Bodi e arestat din seara zilei de 12 noiembrie într-un dosar de proxenetism și trafic de persoane. S-a spus că face parte dintr-o grupare care trafica tinere în diverse țări din Europa, obligându-le să se prostitueze. Ar fi fost „locotenent” în rețeaua condusă de nașul său de a doua cununie, și ar fi avut statut de „loverboy”.


Lucrurile stau, susține avocatul, altfel. Din ceea ce a declarat Dancu, Bodi nu face parte din nicio reţea. Viața de lux pe care o duce o poate justifica prin diferitele afaceri profitabile pe care le are în ţări din Europa.


„Numai anul trecut, din afgacerile pe care le derulează în Germania şi Spania, clientul meu a câştigat suma de 7 milioane de euro. Sumă pentru care a şi plătit impozite, conform documentelor pe care vi le-am pus la dispoziţie” – a spus Cătălin Dancu.


Alex Bodi a fost monitorizat, dar în altă perioadă decât cea din dosar


Alex Bodi a fost monitorizat video şi audio, încă din 2018. Dar în dosarul de la DIICOT, aşa cum declară avocatul său, se face referire la intervalul 2014 – 2018.
„În intervalul de timp 2018 – 2020, a fost monitorizat în special pentru a se verifica sursa şi legalitatea tranzacţiilor financiare pe care le efectua. Ei bine, suma pe care s-a dovedit că a câştigat-o Alex Bodi în acest interval este de 3.000 de euro. (…) Ce proxenet primește trei mii de euro în cinci ani și ce fel de afacere e asta?”, a mai spus avocatul Cătălin Dancu.

Advertisement

Avocatul a declarat și că e falsă informația cu privire la așa-zisele dosare penale pe care Alex Bodi le-ar fi avut la Meinz, în Germania, pentru trafic de persoane: „Clientul meu nu are nici un fel de dosar, nici în Germania, nici în altă parte. Nu are cazier. Ceilalţi membri ai grupului cu care a fost asociat, au. Dar el, nu”.


Fosta nevastă, audiată în dosar, dar nu l-a „turnat” pe Bodi. Și nici nu s-a prostituat
Avocatul Cătălin Dancu a adus în discuție reclamaţiile depuse împotriva clientului său de presupusele victime. Și aici lucrurile stau diferit de cum au fost prezentate de procurori și pentru care judecătorii au emis mandat de arestare.â


„S-a spus că au fost depuse trei reclamaţii împotriva lui, de victime care au fost traficate. Inclusiv de fosta lui soţie. Ei bine, la dosar nu există nicio declaraţie a niciuneia dintre cele trei persoane pretins reclamante”, arată avocatul.

„Doamna nu l-a turnat în niciun fel”

Dancu susține că fosta soție a lui Bodi nu l-a reclamat pe acesta că ar fi obligat-o să se prostitueze. „Doamna nu l-a turnat în niciun fel. Nu a făcut nicio plângere și audierea ei era necesară. A spus niște lucruri care țineau de relația lor, nicidecum de victimă. Dânsa nu s-a declarat victimă și nici n-a spus vreodată că a fost constrânsă de soț să facă activități de prostituție.


De altfel, total fals, ați observat că procurorii spuneau că în perioada în care practica prostituția, singura sursă de venit erau banii pe care îi aducea ea acasă. Am depus la dosar dovezi că în perioada căsătoriei și anterior, toate resursele sale (ale lui Alex Bodi n.r.) erau mari, încât nu era nevoie ca soția să facă activități de prostituție să îl întrețină pe el”, a mai arătat avocatul.


Acesta susține și că „în dosarul DIICOT există convorbiri între Alexandru Bodi și fosta soție. Soția sa l-a prins că el mai călca strâmb și cu alte fete în Europa. La dosar sunt convorbiri despre conflictul pur casnic. Au divorțat efectiv din acest motiv concret. Chestiunile ce au generat scandaluri personale nu au legătură cu constrângeri efective. Bodi a înțeles până la urmă să asigure pentru binele copilului o locuință, a transferat sume substanțiale pentru acoperirea nevoilor personale ale fostei soții și copilului”.


Care e rolul Biancăi Drăgușanu în dosarul DIICOT Craiova


Referitor la Bianca Drăguşanu, Cătălin Dancu a ţinut să precizeze că aceasta „nu are nici un fel de calitate în acest dosar. Nu apare în nici un fel, nici ca martor, nici ca reclamant. De altfel, în perioada 2014 – 2018, la care se referă dosarul, ea nici măcar nu îl cunoscuse pe Alex Bodi. Nici nu era pe firmament cum se spune”.

Advertisement


La sfârşitul conferinţei de presă, avocatul Cătălin Dancu a ţinut să precizeze: „Arestarea lui Bodi Alexandru este extrem de dubioasă”. Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova. Alături de controversatul afacerist au mai fost arestate alte 7 persoane. Incontestabil, arestarea lui a dat vizibilitate națională (și nu numai) anchetei.


Cum spun procurorii că erau racolate victimele rețelei


Conform procurorilor, gruparea se ocupa de trafic de persoane și șantaj. Interlopii recrutau tinere pentru prostituţie prin metoda „loverboy”. Potrivit unor surse judiciare citate de presă, Alex Bodi ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.


Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente, s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre „locotenenţii” acestuia, în timp ce era încarcerat, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi, a folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia.


Inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda „loverboy”), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate – situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.


După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.


După ce ajungeau în străinătate, tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, chiar şi violuri, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, arată procurorii.


În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte (FKK) sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria). Procurorii susţin și că unele tinere au fost vândute altor traficanţi.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *