back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Animalul care bea de stinge. Poate să consume echivalentul a cinci halbe de bere

Distribuiți

Reclamă
325 Rotiri Gratuite Superbet

Animalul care bea de stinge. Acesta poate să consume echivalentul a cinci halbe de bere în natură! Iată mai multe detalii despre el.

Animalul care bea de stinge. Ce consumă acesta

Există mai multe animale care pot să consume mult alcool. Printre ele se află și un animal de talie mică, dar care poate să consume până la cinci halbe de bere într-o zi!

Acest animal special nu trăiește la noi în țară, ci în Malaysia. Este vorba despre veveriţă arboricolă (Ptilocercus lowii).

Mica veveriță bea în fiecare zi circa nouă unități de alcool. Nu este deloc puțin dacă stăm să comparăm această cantitate cu băuturile pe care le știm din comerț. Este vorba despre echivalentul a 9 porţii de whiskey scoțian sau a 5 halbe de bere.

Totul se datorează hranei pe care o consumă veverița. Aceasta se hrănește cu nectar de la florile de palmier și fermentează din cauza drojdiei naturale pe care mugurii plantei o conțin. Băutura de care se bucură veverița are o concentrație de alcool de 3,8!

Unde trăiește această veveriță

Veverița arboricolă (Ptilocercus lowii), cunoscută și sub numele de “veverița pigmeu,” este o specie de veveriță extrem de mică și rară, care se găsește în zonele tropicale ale Asiei de Sud-Est, în special în Malaezia și Indonezia.

Această veveriță are obiceiuri asemănătoare cu ale altor veverițe și se deplasează agil în coroanele copacilor, unde își găsește hrana.

Veverița arboricolă se hrănește în principal cu insecte și alte nevertebrate mici, precum furnici, termite și larve. De obicei, nu are obiceiul de a bea din surse de apă în mod obișnuit, deoarece își obține necesarul de apă din hrana sa sau din picăturile de apă adunate pe frunzele și plantele pe care le consumă.

În ciuda dimensiunilor sale mici, această specie de veveriță are un mod de viață interesant și specializat. Este un exemplu de adaptare la mediul tropical al pădurilor dense, unde resursele de hrană și apă pot fi limitate.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole