ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Angelina Mango, învingătoarea de la Sanremo 2024

Avatar

Publicat

pe

Festivalul de la Sanremo s-a ȋncheiat după cinci nopți ȋn care muzica s-a auzit până la 3:00 – 3:30 ȋnspre dimineață. Acest eveniment muzical emblematic fondat ȋn anul 1951 s-a ȋncheiat cu audiențe record, cu un număr de telespectatori ȋntre 13 și 15 milioane ȋn fiecare seară.

Un debut triumfal pentru Angelina Mango, care a câştigat cea de a 74-a ediție a Festivalului de la Sanremo cu melodia La Noia”. Ȋn vârstă de 21 de ani, ea este fiica unui renumit cantautor, Pino Mango, și a Laurei Valente, interpreta din formația Matia Bazar. Cu lacrimi ȋn ochi, a mărturisit ȋn aplauzele publicului: „Sunt atât de fericită pentru că exact ȋn urmă cu 40 de ani tatăl meu a obținut succesul pe aceeaşi scenă”. Tânăra artistă s-a aflat pentru prima dată pe scena de la Sanremo interpretând și o altă piesă creată de tatăl său, „La Rondine”. Lacrimi și melancolii. Ea se joacă cu sunetele, luminile, dovedind un talent rar.

Carismatică, cu o voce splendidă, am putea spune chiar, o „dinamită”, cu ritmul înfierbântat prin care a adus un imn închinat vieții, ȋmbinând muzica cu dansul. A dansat pe ritmurile de cumbia – o muzică populară combinată cu dansul, din America de Sud. Se dansa ȋn picioarele goale pe nisipul fierbinte de la malul marii şi se intitula „cumbiamba”, numele derivând din cuvântul african „cumb”, care semnifică „zgomot combinat cu dans”.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *