ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Amendă uriașă într-un dosar fals de intrare la universitate. Celebritățile care sunt implicate în scandal

Actrița din serialul american „Full House” a acceptat să execute două luni în spatele gratiilor, ca parte a unui acord în care s-au recunoscut vinovați că au fraudat procesul de admitere la facultate pentru copiii lor.

Avatar

Publicat

pe

După ce au insistat în ultimul an că sunt nevinovați și că anchetatorii au fabricat dovezi împotriva lor, actrița din serialul american „Full House”, Lori Loughlin, a acceptat să execute două luni în spatele gratiilor, iar soțul ei Mossimo Giannulli cinci luni, ca parte a unui acord în care s-au recunoscut vinovați că au fraudat procesul de admitere la facultate pentru copiii lor.


Peste 50 de persoane au fost arestate în luna martie 2019 în cadrul operaţiunii numite de FBI „Varsity Blues“ în care erau amestecați 33 de părinţi înstăriţi printre care și celebra actriță Lori Loughlin (56 de ani) și soțul acesteia, designerul de modă Mossimo Giannuli, în dosar fiind implicate și instituţii precum Yale, Stanford, Universitatea din California de Sud şi UCLA.


Cuplul a plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele sale Olivia Jade și Isabella să intre în USC
Procurorii au înregistrat la vremea respectivă apeluri telefonice și e-mailuri care arătau că cuplul Loughlin-Giannuli a lucrat cu creierul schemei, consultantul de admitere Rick Singer, pentru a-și introduce fiicele în USC cu profiluri atletice false. Aproape șaizeci de persoane au fost acuzate astfel în schema condusă de Singer, care a colaborat în secret cu anchetatorii și și-a înregistrat conversațiile cu părinții și antrenorii pentru a ajuta la construirea cazului împotriva lor.


Amendă urișă, plătită din închisoare


Loughlin și Giannuli au primit inițial amândoi ordin să se prezinte la închisoare pe 19 noiembrie anul acesta, dar procurorii și apărarea au convenit că Loughlin poate începe sentința pe 30 octombrie. În acest context, Loughlin a fost de acord că nu va solicita eliberarea timpurie din închisoare din motive legate de pandemia de coronavirus.


Cei doi se află în prezent în închisoare, căci Loughlin a ajuns la FCI Dublin în California pe 30 octombrie pentru a-și începe pedeapsa de două luni, iar Giannuli s-a predat oficialilor din închisoarea federală din Lompoc, lângă Santa Barbara, pe 19 noiembrie, pentru a executa o pedeapsă de cinci luni. Conform unor surse tmz.com, cei doi soți au plătit recent o amendă în valoare totală de 400.000 de dolari direct din spatele gratiilor.


Printre părinții celebri care au petrecut timp după gratii în acest caz se află și Felicity Huffman, starul Desperate Housewives, care a fost condamnată la 14 zile pentru că a plătit 15.000 de dolari pentru a falsifica scorul SAT al fiicei sale.

Advertisement