ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

AM AFLAT cât a PRIMIT arendaşa Udrea pentru PĂMÂNTUL PREŞEDINTELUI!

Anul trecut, fermiera Elena Udrea a cerut, prin firma sa, subvenţii agricole pentru terenul de la Nana al Ioanei Băsescu, luat în arendă.

Avatar

Publicat

pe

Anul trecut, fermiera Elena Udrea a cerut, prin firma sa, subvenţii agricole pentru terenul de la Nana al Ioanei Băsescu, luat în arendă. Reprezentanţii APIA ne-au spus câţi bani a primit până acum arendaşa „moşiei” fiicei fostului şef al statului, Traian Băsescu.

Firma Elenei Udrea, Agro Green Nana, a lucrat în arendă cele aproximativ 290 de hectare de teren agricol din comuna Nana, judeţul Călăraşi, ale Ioanei Băsescu, pe care a cultivat orz şi grâu. Arendaşa a depus cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiilor agricole şi a primit deja avansul.

„Valoarea autorizată şi plătită efectiv beneficiarului Agro Green Nana SRL a fost de 88.374,59 de lei (n.r. – aproximativ 20.000 de euro), reprezentând avansul aferent schemei unice de plată pe suprafaţă (SAPS) – campania 2014. Urmează ca în perioada următoare să fie autorizată la plată şi diferenţa SAPS”, ne-a precizat directorul general al APIA, Mihail Spătărelu-Puţintei.

Având în vedere faptul că avansul este de 69 de euro/hectar, un simplu calcul arată că cererea privind subvenţiile agricole i-a fost acceptată firmei Elenei Udrea pentru toate cele aproximativ 290 de hectare. Cât trebuie să mai primească Potrivit reprezentanţilor APIA, „cuantumul pentru plata SAPS este de 156,89 euro/ha”.

Drept urmare, Agro Green Nana SRL ar urma să mai primească alţi aproximativ 112,400 de lei (n.r. – aproximativ 25.500 de euro) pentru terenul luat în arendă. Împrumuturi de peste jumătate de milion de lei După cum a specificat în ultima sa declaraţie de avere, Elena Udrea a acordat, în repetate rânduri, împrumuturi firmelor pe care le deţine sau la care este asociată.

Excepţie nu face nici Agro Green Nana, căreia fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului i-a acordat împrumuturi totale de 555.000 de lei.

Advertisement

„Plăţile se fac în cel mult două rate pe an, în cursul perioadei care începe la data de 1 decembrie şi se încheie la data de 30 iunie a anului următor.”, MIHAIL SPĂTĂRELU-PUŢINTEI, director APIA

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *