ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Alin Alexuc-Ciurariu, povestea unui campion

Performanță sportivă. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a punctat acest lucru, continuând să sprijine sportul și mișcarea sportivă din această zonă administrativă.

Avatar

Publicat

pe

Performanță sportivă. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a punctat acest lucru, continuând să sprijine sportul și mișcarea sportivă din această zonă administrativă.


Vineri, 25 septembrie, edilul sectorului 1 Dan Tudorache i-a acordat o diplomă de recunoștință lui Alin Alexuc-Ciurariu, pentru rezultatele de excepție din întreaga carieră sportivă și pentru performanța recentă de la Campionatele Europene de Lupte de la Roma. Este vorba despre obținerea medaliei de aur la categoria 130 de kg, lupte greco-romane. Sprijinul Primăriei Sectorului 1 pentru acest multiplu campion la lupte greco-romane nu este singular și nu se va opri aici. Administrația locală intenționează să-l sprijine și pentru pregătirea sa în vederea următoarelor jocuri olimpice.

Alin Alexuc-Ciurariu s-a apucat de lupte la vârsta de 10 ani . S-a pregătit la CS Botoșani sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei. După cinci ani a devenit vicecampion national de cadeți, apoi campion național în anul următor . În 2007 a câștigat cupa Romaniei la Juniori, și a devenit vicecampion European la cadeți.


În anul următor s-a alăturat lotului național de seniori , și clubului CS DINAMO Bucuresti, devenind în 2009 campion național de seniori și vicecampion european de juniori.
În anul 2010 a obținut medalia de argint la campionatul mondial de juniori în cadrul categoriei 96 kg. Pentru acest rezultat, a fost desemnat cel mai bun luptător român al anului de către forul național de specialitate.Î n anul 2011 iese campion național de seniori la categoria 120 kg, apoi a coborat din nou la categoria de 96 kg în care a câștigat turneul preolimpic de la Helsinki.


În anul 2015 s-a clasat pe locul 5 la categoria de 98 kg din cadrul Campionatului Mondial găzduit de orașul Las Vegas. Astfel a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016.


La Rio de Janeiro a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de armeanul Artur

Aleksanian, scorul fiind 0–1. Totuși, acesta s-a calificat ulterior în finală, ceea ce i-a dat lui Alexuc acces la recalificări. A trecut de italianul Daigoro Timoncini, dar a pierdut în meciul pentru bronz cu turcul Cenk İldem, care îl învinsese deja pe el în același stadiu al competiției și anul precedent la Las Vegas.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *