ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Alimentul care nu mai trebuie consumat din acest moment. Cât de mult rău îți face, sigur nu știai

Ce aliment nu ar mai trebui consumat niciodata

Avatar

Publicat

pe

Peștele Pangasius este alimentul care nu mai trebuie consumat din acest moment. La nivel de mapamond, zeci de mii de tone de peşte Pangasius ajunge în bucătăriile consumatorilor, în fiecare lună, fără ca aceștia să bănuie cât de rău le face acest aliment. În România, peștele Pangasius este consumat la scară largă din cauza prețului redus, dar şi pentru faptul că nu are oase şi este uşor de pregătit și consumat.

Acest aliment nu ar trebui să fie consumat de nimeni, nici măcar de animalele de companie. Cât de rău este peștele Pangasius

Peștele Pangasius este alimentul care nu mai trebuie consumat de acum, fiind unul dintre cele mai nocive mâncăruri pentru om. Peștele Pangasiusul nu a fost creat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi murdare.

Mai precis, Pangasiusul este o invenție a cercetătorilor chinezi, reprezentând o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, în plus, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate murdăriile.

Pestele Pangasius este alimentul care nu ar mai trebui consumat niciodata

Cu ce se hrănește peștele Pangasius

Astfel, peştele Pangasius nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre.

Peștelui Pangasius i se mai spune şi peştele sanitar, astfel că cei care îl consumă pun pe masă un produs ce nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos.

Advertisement

Carnea de Pangasius sălbatic este foarte bună

Carnea de pangasius sălbatic ori somn este bogată în vitamina D, B12, seleniu, acizi graşi Omega-3. Peştele pangasius natural este apreciat pentru conţinutul moderat de grăsime, dar ridicat în proteine de calitate.

Dar, recoltarea naturală de Pangasius se face foarte limitat, încât tot peştele destinat consumului larg este adus din crescătorii.

Pangasiusul care se găsește în comerț este exclusiv din ferme de pește

Astfel, fileul de pangasius din comerţ, inclusiv din ţara noastră, este exclusiv crescut în ferme, iar calitatea cărnii, conţinutul de nutrienţi, este determinată în totalitate de hrana pe care acesta o mănâncă. Cu toate că știu ce se întâmplă, ce ajung să consume oamenii, autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui Pangasius. Rămâne la latitudinea fiecărui consumator să decidă ce e sau nu adevărat şi ce pune în coşul de cumpărături data viitoare când ajunge la hipermarket.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *