ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Alimentele care îți strică nivelul de calciu din corp. Din păcate, toți românii le consumă foarte des

Vă prezentăm o listă întreagă de alimente care strică nivelul de calciu din corp. Din nefericire, toți românii abuzează de ele.

Avatar

Publicat

pe

Cafeaua se numara printre dusmanii calciului

Vă prezentăm o listă întreagă de alimente care strică nivelul de calciu din corp. Din nefericire, toți românii abuzează de ele. Calciul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului uman. Este frunizorul principal de energie pentru inimă, muşchi, nervi şi sânge.

Lista de alimente care elimină calciul din organism. Ce trebuie să consumi cu moderație

Vă prezentăm o listă de alimente pe care ar fi bine să le consumați mai cumpătat, întrucât acestea vă strică nivelul de calciu din corp, un element foarte important pentru sănătatea dumneavoastră.

Specialiștii spun că atunci când această substanţă lipseşte din corp, organismul are mult de suferit. Un nivel mic de calciu în corp poate aduce palpitaţii, leşin, insomnii sau chiar pierderi minore de memorie. Iar acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le poate cauza o deficiență de calciu.

Alimente bogate in calciul

Care este doza zilnică de calciu

Doza zilnică de calciu este de 800-1.200 mg și asigură nu doar buna funcţionare a organismului, ci ajută şi la menţinerea greutăţii şi îmbunătăţeste starea de sănătate. Laptele şi brânzeturile degresate, iaurtul cu conţinut scăzut de grăsimi, ouăle, soia, peştele de apă sărată, sardine, ton sau somonul, susanul, alunele, nucile, migdalele, seminţele de floarea soarelui, fasolea uscată, conopidă, broccoli şi ţelină sunt bogate în calciul necesar corpului uman.

Advertisement

Pe de altă parte, există câteva alimente care strică nivelul de calciu din organism și pe care ar trebui să le consumați cumpătat. Alimentele care strică nivelul de calciu:

SAREA

Consumul excesiv de sare duce la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. În plus, consumul mare de sare favorizează excreţia renală a calciului. Astfel, creşte riscul de apariţie a osteoporozei.

Studiile arată că românii utilizează sarea în cantităţi mari pentru asezonarea alimentelor.

CARNEA

Carnea este un aliment ce poate fura din calciul corpului. Carnea conţine aminoacizi care, atunci când depăşim un aport de 100 g pe zi, se transformă în acid uric. Acesta din urmă este eliminat din corp împreună cu calciul.

CAFEAUA

Consumul de cafea este asociat cu un risc crescut de fracturi în unele studii. La fiecare ceaşcă de cafea pierdem până la 6 miligrame de calciu. Cafeaua, băută zilnic zilnic, aduce riscul apariției osteoporozei. Pe de altă parte, cei care consumă cafea zilnic trebuie să știe că efectul nociv al cafelei poate fi combătut prin consumul de alimente care conțin calciu și pe care le-am enumerat mai sus.

ALCOOLUL

Alcoo­lul este vinovat de reducerea absorbţiei in­testinale a calciului. În plus, alcoolul poate inhiba enzimele din ficat care ajută la conversia vitaminei D în formă activă a acesteia, ceea ce reduc ab­sorb­ţia calciului.

BĂUTURILE CARBOGAZOASE

Toate băuturile care conţin fosfaţi pot deregla echilibrul calciului din organism. Un nivel ridicat de fosfor în alimentaţie stimulează secreţia hormonului paratiroidian. Acesta afectează echilibrul calciului din sânge, fiind necesara mobilizarea lui din oase.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *