ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Alimentele care îți fac pietre la rinichi. Toți românii greșesc grav când le consumă zilnic

Carnea, unul dintre alimentele ce pot face pietre la rinichi

Avatar

Publicat

pe

Carnea, unul dintre alimentele ce pot face pietre la rinichi

S-a aflat care sunt alimentele care îți fac pietre la rinichi. Toți românii greșesc grav când le consumă zilnic. Care sunt acestea, vedeți în articolul de mai jos.

Alimentele pe care ar trebui să le consumi ponderat. Pot provoca pietre la rinichi. Vezi lista completă

Cercetătorii au anunțat care sunt alimentele care îți fac pietre la rinichi. Din nefericire, foarte mulți români le consumă zilnic.

Pietrele de la rinichi reprezintă o masă dură de minerale şi săruri, alcătuită de obicei din calciu şi oxalaţi, care se formează în zona acestor organe.

Pietrele la rinichi reapar

Unele alimente şi băuturi conţin substanţe chimice ce pot duce la formarea acestor pietre care de cele mai multe ori devin foarte dureroase.

Durerea poate fi insuportabilă şi persistă până când piatra este eliminată din corp prin tractul urinar. Pietrele la rinichi se pot forma din nou, astfel că o dietă diversă şi abținerea de la mai multe alimente pot amâna apariţia pietrelor la rinichi.

Advertisement

Carnea favorizează apariția pietrelor la rinichi

Persoanele care au o dietă bogată în proteine pot să aibă probleme cu rinichii, pentru că reziduurile de proteine sunt greu de eliminat din corp în mod eficient.

De asemenea, carnea este bogată în acid uric, acesta fiind o cauză frecventă a formării calculilor renal.

Cofeina în exces favorizează apariția pietrelor la rinichi

Cei care obişnuiesc să bea mai des cafea, ceai sau sucuri acidulate, trebuie să știe că acestea pun presiune pe rinichii și facilitează apariţia pietrelor la rinichi, din cauza cantităţii mari de calciu trimise în urină.

De asemenea, un alt risc la care ne expunem dacă consumăm cafea prea multă este să suferim de insuficienţă renală.

Sarea ne poate face pietre la rinichi

O cantitate mică de sare este necesară în corp, însă sarea în exces favorizează retenţia de lichide, ceea ce înseamnă că sodiul nu este eliminat din corp, iar rinichii şi tensiunea arterială sunt puse în pericol.

Astfel, o dietă bogată în sodiu poate duce la acumularea de calciu în urină, ceea ce s-ar putea traduce prin formarea de pietre la rinichi.

Produsele lactate facilitează apariția pietrelor la rinichi

Produsele lactate sunt bune pentru organism. Acestea sunt bogate în calciu şi ne ajută să avem oase puternice. Chiar și așa, pentru cei predispuşi la pietre la rinichi, calciul în exces în organism nu este indicat. Creşte excreţia de calciu în urină și îngreunează eliminarea reziduurilor şi, binențeles, facilitează apariția pietrelor la rinichi.

Advertisement