ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Alimente sănătoase care te pot îngrăşa

Tentaţiile pândesc la orice colţ şi mici bombe calorice se pot ascunde chiar şi în anumite alimente sănătoase. Iată care sunt acestea.

Avatar

Publicat

pe

Cu toţii ştim că nu este uşor să respectăm regulile unei diete sănătoase. Tentaţiile pândesc la orice colţ şi mici bombe calorice se pot ascunde chiar şi în anumite alimente sănătoase. Iată care sunt acestea.

Fructele uscate, capcană calorică


Cu toate că sunt o sursă bogată de vitamine, fructele uscate, în special cele confiate, pot deveni o veritabilă bombă calorică dacă nu sunt consumate cu moderaţie. Dulceaţa acestora se datorează şi zahărului în exces folosit în procesul de producţie. Ba, mai mult, este posibil ca unele să conţină şi coloranţi artificiali. De aceea, este necesar să fiţi foarte atenţi în momentul în care achiziţionaţi astfel de produse.

Orezul sau grâul expandat


Cu toate că este o alternativă mult mai sănătoasă la pâinea albă, orezul sau grâul expandat este mult prea bogat în calorii şi, în plus, nu potoleşte foamea. O singură felie din acest produs alimentar are aproximativ 25-30 de calorii. Ca şi în cazul anumitor fructe confiate, şi grâul expandat poate conţine coloranţi artificiali şi zahăr.

Sucurile de fructe


Un studiu publicat de „Daily Mail” a arătat, printre altele, că sucul de fructe este cea mai rapidă cale de a lua în greutate, fiind nevoie de mai puţin de un minut pentru a bea 150 de calorii. Spre exemplu, un singur pahar cu suc de grepfrut alb (250 de mililitri) conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate. Un alt dezavantaj este lipsa de fibre din acest tip de băuturi. În timpul consumului de fructe, fibra formează un strat protector care acţionează ca un scut în faţa intestinului, absorbţia zahărului fiind astfel încetinită. În cazul băuturilor răcoritoare, sucurilor de fructe şi smoothies, acest scut dispare, iar ficatul este supraîncărcat cu zahăr.

Mierea şi produsele dietetice


Alte alimente-capcană în lupta cu greutatea sunt mierea şi aşa-zisele iaurturi cu zero la sută grăsime care, de cele mai multe ori, conţin mai multe calorii decât variantele cu nivel normal de grăsime. De ce? Zahărul este adăugat pentru a compensa aroma care se pierde când grăsimea este redusă.

Advertisement


https://ziarulring.ro/stiri/sanatate/242599/2014/Alimente-sanatoase-care-te-pot-ingrasa

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *