ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Alertă în Anglia. „Jack Spitencătorul” a ieșit la atac. Mulți oamenii au fost tăiați unul după altul  

În ultimii ani Marea Britanie a fost zguduită de o serie de atacuri cu cuțitul, de la jafuri la atacuri teroriste, acum pare că seria de înjunghieri a fost reluată. „Jack Spintecătorul” a revenit și atacă oamenii unul după altul.

Avatar

Publicat

pe

În ultimii ani Marea Britanie a fost zguduită de o serie de atacuri cu cuțitul, de la jafuri la atacuri teroriste, acum pare că seria de înjunghieri a fost reluată. „Jack Spintecătorul” a revenit și atacă oamenii unul după altul.


Cel mai recent astfel de incident s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia, arată Sky News. Multe persoane au fost înjunghiate, potrivit unui anunț al poliției.


Poliţia a catalogat înjunghierile drept un „incident major”, dar nu a putut preciza momentan numărul persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor. Reprezentanții autorităților au declarat: „Știm că sunt mai multe persoane rănite, dar în acest moment nu putem preciza despre câți oameni e vorba sau cât de grave sunt rănile suferite de victime”. Poliția a mai precizat că serviciile de urgență acționează concertat la fața locului, pentru a se asigura că toți cei care au nevoie primesc îngrijiri medicale.
Ultima oră. Poliția a anunțat arestarea unui bărbat implicat în acest atac. Nu este singurul vizat, se crede că au fost mai multe persoane care au efectuat atacuri cu cuțitul.


Poliția britanică cere oamenilor să nu mai iasă noaptea


Într-un comunicat de presă, poliţia a indicat că a primit un apel la ora locală 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei), iar ulterior a fost anunţată că fapte similare au mai avut loc în oraș, la scurt timp de la primul apel.
„Desfășurăm o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, și ar putea să mai dureze până când vom fi capabili să dăm un răspuns clar”, au mai spus preprezentanții poliției. „Este prea devreme pentru speculații cu privire la cauzele acestui incident”, au mai spus aceștia, în condițiile în care este deja un obicei ca autoritățile să evite să vorbească despre atentate teroriste, mai ales când sunt comise de islamiști, în primele ore sau chiar zile după ce se petrece un atac.
„Forțele de intervenție sunt bine antrenate și au proceduri precise pentru a reacționa în cazul unor incidente majore. Intervenția noastră este în curs în centrul orașului Brigmingham, și va mai dura. S-a instituit un cordon de protecție și câteva străzi au fost închise”, au mai transmis autoritățile.
Reprezentanții poliției au cerut populației să rămână calmă, dar vigilentă și să evite ieșirile nocturne.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *