ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Al Treilea Război Mondial trece de două ori prin România. Pe unde vor veni trupele americane, în cazul unui război terestru cu Rusia

Avatar

Publicat

pe

NATO are un plan pentru desfășurarea rapidă a forțelor sale, în scenariul unui viitor atac rusesc asupra Europei. Acesta include crearea unor „coridoare terestre”, care pot fi folosite pentru a desfășura rapid aproximativ 300.000 de soldați – majoritatea militari americani – către pozițiile din prima linie, pentru a se apăra împotriva unei invazii rusești. România este un punct-cheie pentru două dintre cele cinci coridoare gândite de șefii blocului militar transatlantic.

Surse militare britanice de rang înalt au dezvăluit publicației „The Telegraph” că planul presupune debarcarea trupelor într-unul din cinci porturi europene de importanță strategică, după care acestea s-ar deplasa spre est, pe rute stabilite în prealabil, pentru a contracara eventualele atacuri rusești.

„Bazele logistice uriașe, așa cum le știm din Afganistan și Irak, nu mai sunt posibile, deoarece ar fi atacate și distruse foarte devreme într-o situație de conflict”, a afirmat generalul-locotenent Alexander Sollfrank, șeful Comandamentului Logistic al NATO, explicând raționamentul din spatele acestei strategii.

Coridoarele logistice și de transport pentru trupele americane ar porni din țări precum Grecia, Italia, Turcia, Olanda sau Norvegia, portul Rotterdam, un nod-cheie din nordul Europei, fiind menționat în mod specific. 

Linii precum calea ferată Germania-Polonia sunt, de asemenea, menționate în raport. De altfel, un culoar principal în cazul unei invazii rusești ar fi transferul în portul olandez Rotterdam, iar mai apoi transportul terestru prin Germania și Polonia.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *