ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ai mâinile aspre şi crăpate sau unghiile exfoliate? Vezi ce boli trădează aspectul mâinilor

Ai unghiile fragile şi exfoliate? Sau de ceva vreme şi-au făcut apariţia nişte pete albe pe unghii? Ei bine, aspectul mâinilor poate spune multe despre sănătatea ta

Avatar

Publicat

pe

Ai unghiile fragile şi exfoliate? Sau de ceva vreme şi-au făcut apariţia nişte pete albe pe unghii? Ei bine, aspectul mâinilor poate spune multe despre sănătatea ta: de la lipsă de vitamine şi minerale până la boli de ficat sau alergii alimentare.


Unghiile fragile, care se exfoliază şi se rup uşor indică faptul că ficatul tău are mare nevoie de ajutor, precizează dr. Gillian McKeith, autoarea volumului „Eşti ceea ce mănânci”. De asemenea, unghiile casante pot semnala o lipsă de calciu, zinc, deficienţe de acizi graşi esenţiali sau un nivel scăzut de acid în stomac. Nutriţionista britanică sugerează persoanelor care se confruntă cu aceste probleme să mănânce brocoli, varză, cereale integrale, cicoare, toate tipurile de seminţe şi alge nori. Aceste alimente ajută la compensarea carenţelor alimentare, potrivit adevarul.ro.

„Beţi două căni de ceai de urzică pe zi. Ceaiul de urzică este considerat un remediu miraculos în furnizarea substanţelor nutritive necesare organismului”, susţine dr. McKeith.

Ai asa ceva pe unghii? Pare o vanataie obisnuita, dar ascunde o boala letala. Ce inseamna dungile negre

Petele albe pe unghii reprezintă semnalul clasic al deficienţei de zinc. Analizele a peste 80% dintre persoanele care s-au prezentat la cabinetul doctorului Gillian McKeith au scos în evidenţă o lipsă de zinc. În momentul în care nivelul de zinc este foarte scăzut, trebuie să iei măsuri de urgenţă: fie începi să iei o linguriţă de alge pe zi, fie un supliment cu zinc. De asemenea, este bine să mănânci seminţe de dovleac şi de floarea-soarelui, care sunt bogate în zinc.

Piele crăpată, degete inflamate sau palme umflate Crăpăturile şi micile vezicule pe vârfurile degetelor sunt semne ale lipsei de zinc, pe când degetele inflamate sau palmele umflate indică deficienţa de vitamina B6. Soluţiile propuse de dr. McKeith sunt: Consumaţi din plin alimente cu un conţinut ridicat de vitamine B, precum orez brun, seminţe de floarea-soarelui, avocado, hrişcă şi legume. Beţi ceai de trifoi roşu (trei căni pe zi). S-ar putea să aveţi nevoie de o doză zilnică suplimentară de vitamine din complexul B.

Advertisement

Dacă mâinile sunt aspre şi înroşite, s-ar putea să ai o lipsă de zinc, acizi graşi esenţiali, vitamina C şi vitamina E. Pielea roşie şi aspră mai poate fi un semn al intoleranţei la diferite alimente. Încearcă să suplimentezi dieta cu nutrienţii deficitari şi fă-ţi testele de sensibilitate la anumite alimente. Cele mai suspecte sunt ciocolata şi grâul, care dau frecvent reacţii alergice cutanate.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *