ZiarulRing

01-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ai Iphone? Apple plătește 113 mil. $ despăgubiri pentru că ți-a umblat în sistem și te-a ars la buzunare

Apple a decis să plătească 113 milioane de dolari, reprezentând despăgubiri, pentru a închide o investigație privind practicile companiei de a încetini modelele vechi de iPhone, o practică despre care clienții spun că este o modalitate de a-i forța să cumpere modele mai noi și mai scumpe, scrie Business Insider.

Avatar

Publicat

pe

Ceea ce mulți suspectau acum e o certitudine. Apple a decis să plătească 113 milioane de dolari, reprezentând despăgubiri, pentru a închide o investigație privind practicile companiei de a încetini modelele vechi de iPhone, o practică despre care clienții spun că este o modalitate de a-i forța să cumpere modele mai noi și mai scumpe, scrie Business Insider.


Scandalul, numit „BatteryGate” a izbucnit în 2017, când posesorii de Iphone au văzut cum brusc și concomitent bateriile telefoanelor au început să reziste mai puțin, imediat după ce și-au făcut „update” la telefoane. Noile versiuni ale software-ului Apple descărcate de clienți erau special concepute să îngreuneze funcțiile procesorului, iar smartphone-ul să se miste mai greu.


Apple a admis la momentul respectiv că actualizările respectiv încetinesc într-adevăr telefoanele, afirmând că acest lucru se întâmplă pentru a preveni închiderea subită a iPhone-urilor datorită îmbătrânirii bateriilor. Apple a negat că încetinirea funcțiilor este din cauza noilor softuri. Totodată, investigația din 2017 s-a stins fără explicații suplimentare, dar acum s-a deschis una nouă și în cercetare sunt implicate peste 30 de state americane. Anchetatorii afirmă că Apple era la curent cu faptul că update-urile încetinesc dispozitivele sale, dar nu a informat și clienții despre această practică.


Apple a primit o amendă pentru această „scăpare”, iar compania și-a luat angajamentul să fie mai transparentă în ceea ce privește practicile, însă BatteryGate nu se oprește aici. Se caută dovezi care să arate dacă Apple a făcut intenționat această manipulare.
„Companiile Big Tech trebuie obligate să le spună întregul adevăr cu privire la practicile și produsele lor”, a afirmat procurorul general al statului Arizona, Mark Brnovich, într-un comunicat de presă.
Luna trecută, Apple a raportat vânzări de 26,4 miliarde de dolari doar din iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *