ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Ai încercat NUCI DE PECAN? Iată BENEFICIILE lor excepţionale

Nuca de pecan este un aliment deosebit, cu un gust delicios, cremos şi dulce.

Avatar

Publicat

pe

Nuca de pecan, un ingredient tradiţional american, originar din familia „Juglandaceae”, nativă din sudul Statelor Unite, este un aliment deosebit, cu un gust delicios, cremos şi dulce.

Pecanul este folosit des în diverse deserturi americane precum placinta de pecan sau cramelizate în sirop de arţar. În străinătate şi-au câştigat popularitatea însă, datorită conţinutului bogat de minerale şi vitamine precum: vitamina E, B1, B2, B5, B6, mangan. cupru, fier, fosfor şi magneziu. Printre beneficiile consumului de pecan se numară:

Ajută la reducerea colesterolului. Acidul oleic din pecan este responsabil de scăderea colesterolului LDL în organsim şi promovează reglarea nivelului lipidelor în sânge. De asemenea, studii recente au găsit o legătura între acizii graşi şi prevenţia dezvoltarii celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de sân.

Reduce riscul prblemelor cardiovasculare şi previne artrita. Fiind bogate în magneziu, un mineral cu puternic efect antiinflamator, pe care organismul nu îl produce în mod natural, nucile ajutăla reglarea digestiei, sprijină bunăstarea sistemului nervos central şi dezvoltarea muşchilor.

Protejează împotriva efectul radicalilor liberi. Nucile de pecan sunt o adevarată comoară nutriţională, având în compoziţie antioxidanţi numeroşi precum: acid ellagic, betacaroten, luteină şi zeaxantin. Aceşti antioxidanţi sunt esenţiali în procesul de detoxifiere, menţin ochii sănătoşi şi pielea strălucitoare.

Nucile de pecan sunt o sursă ideală de vitamina E, deoarece au aproximativ 1,5mg de vitamina E per 100gr de produs. De asemenea, bogate în vitamina B1, B2, B6 si B5 sprijina metabolismul şi protejează împotriva stresului.

Advertisement


https://www.ziarulring.ro:80/stiri/sanatate/232770/2014/Ai-incercat-NUCI-DE-PECAN-Iata-BENEFICIILE-lor-exceptionale