back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 22, 2024

Ai atac de panica? Sufla in punga!

Distribuiți

Te-a lovit frica din senin? Simţi că ţi se taie respiraţia şi inima îţi bate gata să-ţi sară din piept? Medicii îţi recomandă să-ţi păstrezi calmul şi să respiri… în pungă. S-a dovedit că reinhalarea bioxidului de carbon are darul de calma atacurile de panică.

Debutul atacului de panică este brusc şi timp de 10 minute creşte în intensitate. Sentimentul de pericol şi chiar gândul morţii dau târcoale. Toate din pricina fricii.

”Cei mai mulţi oameni cred că sunt în pragul unui infarct sau atac cerebral şi simt că nu pot ieşi din situaţia respectivă. De aceea apar palpitaţiile, transpiraţia, senzaţia că s-a oprit inima, corpul începe să tremure, apar ameţeala, disconfortul abdominal şi greaţa şi se pune un nod în gât. Nivelul adrenalinei creşte. Acestea sunt simptomele atacului de panică. Pentru a vă linişti rapid este bine să respiraţi într-o pungă. Inspirarea bioxidului de carbon eliminat prin expirare ajută la calmarea crizei”, explică dr Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Confundat cu hipocalcemia
Din pricina manifestării sale, deseori, atacul de panică este confundat cu hipocalcemia. “Oamenii cheamă Salvarea şi susţin că au o cădere de calciu. În ciuda analizelor medicale, nu se descoperă nicio boală. Cine face într-o lună două atacuri de panică va fi diagnosticat cu tulburare de panică”, explică medicul.

Psihiatrul, menit să ne liniştească
Atacul de panică apare, de regulă, după o perioadă foarte stresantă, cu suprasolicitare profesională sau emoţională, şi doar un tratament psihiatric ne poate linişti. ”Psihoterapeutul va apela la metode de relaxare, tehnici de respiraţie şi chiar tratament medicamentos. Din păcate, tulburarea de panică nu se vindecă de la sine şi, netratată, poate genera reale afecţiuni psihice”, explică dr Laurenţiu Luca.

Cum le previi
– Fă sport pentru a elimina endorfina din organism
– Adoptă o dietă echilibrată şi nu mânca seara târziu
– Încearcă să renunţi la alcool şi tutun

“Tulburarea de panică este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi şi se pare că afecţiunea are şi o componentă genetică”
Dr Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS

Remedii naturiste
– Infuzie de valeriană
– Tinctura sau ceaiul de păducel
– Tinctura de măceşe
– Infuzie de levănţică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole