ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Află motivul ȘOCANT pentru care stadionul „Arcul de Triumf” este la un pas de a fi închis! Exclusiv

O nouă controversă în sportul românesc.  s-a aflat că societatea care administrează „Arcul de Triumf” vrea să închidă stadionul din motive financiare. În acest context, echipa de fotbal a lui Dinamo ar fi nevoită să se reorienteze pentru o altă „casă” la meciurile de pe teren propriu.

Avatar

Publicat

pe

O nouă controversă în sportul românesc.  s-a aflat că societatea care administrează „Arcul de Triumf” vrea să închidă stadionul din motive financiare. În acest context, echipa de fotbal a lui Dinamo ar fi nevoită să se reorienteze pentru o altă „casă” la meciurile de pe teren propriu.

Stadionul „Arcul de Triumf”, la un pas de a fi închis! Motivul e halucinant!

O nouă zi, o nouă problemă de gestionat pentru conducerea lui Dinamo și nu numai. Din informațiile, Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”, societatea care administrează stadionul polivalent amplasat în Sectorul 1 al Capitalei, vrea să închidă arena.

Societatea aflată în subordinea Agenției Naționale pentru Sport vrea să pună lacătul pe poartă din cauza problemelor financiare. S-a aflat că societatea care se ocupă de stadion nu mai are bani pentru gestionarea arenei inaugurate în vara anului 2021.

Totul a plecat de la faptul că Agenția Națională pentru Sport, organul care a înlocuit Ministerul Sportului și care este condus de fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, i-a redus bugetul societății care administrează Stadionul „Arcul de Triumf” cu 80% în comparație cu 2023.

„Ne vom strădui să facem venituri proprii. Noi am făcut 1 milion de euro venituri proprii, cele mai mari datorită managementului. Sunt venituri mai mari decât Arena Națională”, a declarat Radu Popa, directorul Complexului „Arcul de Triumf”.

Astfel, Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” nu mai are fondurile necesare pentru întreținerea și folosirea la parametrii optimi a arenei cu o capacitate de peste 8.000 de locuri folosită atât pentru meciurile de fotbal, cât și pentru partidele de rugby.

Advertisement

Discrepanță majoră între subvențiile primite de CSN Arcul de Triumf în ultimii doi ani

Complexul „Arcul de Triumf” este cel de-al 11-lea Complex Sportiv Național, dar și cel mai nou înființat, aflat în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. În comparație cu anul 2023, în care CSN Arcul de Triumf a primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, în acest an, complexul aflat în subordinea lui Radu Popa a încasat doar 1.000.000 de lei de la ANS.

În procente, Complexul „Arcul de Triumf” a primit doar 20% din bugetul de anul trecut, iar banii primiți ar fi suficienți cel mult până în luna martie. Deși s-a dovedit a fi extrem de profitabil, Complexul Arcul de Triumf este aproape de închidere. Într-un singur an de funcționare, Complexul din Sectorul 1 al Bucureștiului a adus venituri importante la bugetul de stat.

Lovitură pentru Dinamo! „Câinii” nu ar mai avea unde să joace

În cazul în care Stadionul „Arcul de Triumf” se va închide, cel mai mult va avea de suferit echipa de fotbal a celor de la Dinamo. „Câinii” au fost gazdele tradiționale ale arenei de pe Bulevardul Mărăști. În ultima etapă din SuperLiga, echipa lui Zeljko Kopic s-a mutat pe Arena Națională pentru derby-ul cu Rapid, informație dezvăluită în exclusivitate.

Principala variantă pentru Dinamo, în cazul în care „Arcul de Triumf” va fi închis, o reprezintă Arena Națională. Totuși, o astfel de variantă ar fi extrem de costisitoare pentru Dinamo, care va fi nevoită să bage mâna adânc în buzunar pentru a plăti închirierea celui mai mare stadion al țării.

De exemplu, la meciul cu CSA Steaua de pe Arena Națională din primăvara anului trecut, Dinamo a fost nevoită să achite o sumă totală de 52.000 de euro. În comparație, pentru a fi gazdă pe „Arcul de Triumf”, Dinamo trebuie să plătească aproximativ 24.000 de euro pe partidă, aproape de două ori mai puțin.

În actuala stagiune, Dinamo a jucat nu mai puțin de 8 meciuri pe „Arcul de Triumf”. Când nu a fost gazdă pe stadionul cu o capacitate de peste 8.000 de locuri, „câinii” au evoluat pe Arena Națională.

  • 8.207 locuri este capacitatea Stadionului „Arcul de Triumf”
  • 3 iulie 2021 a fost data la care s-a deschis noua arenă cu meciul de rugby România – Argentina

Advertisement