ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Afacere de pandemie? Cum a ajuns precupeț fiul liderului trupei Holograf. Să vedeți ce vinde

Tatăl său e celebru, iar el, până la urmă, i-a călcat pe urme, chiar dacă s-a pregătit pentru o carieră juridică. Surpriza însă a apărut zilele trecute. George Petroșel, băiatul liderului trupei Holograf vinde poze și tablouri la un târg de vechituri.

Avatar

Publicat

pe

Tatăl său e celebru, iar el, până la urmă, i-a călcat pe urme, chiar dacă s-a pregătit pentru o carieră juridică. Surpriza însă a apărut zilele trecute. George Petroșel, băiatul liderului trupei Holograf vinde poze și tablouri la un târg de vechituri.


George Petroșel, Jurjak, după este el mai degrabă cunoscut, a deschis un târg de vechituri în spațioasa curte a locuinței tatălui său, rocker-ul Edi Petroșel, liderul trupei Holograf. Situată în inima selectului cartier Cotroceni, la doi pași de istorica Biserică Sf. Elefterie Vechi, casa a devenit locul unde Petroșel Jr. și prietenii săi au ajuns să valorifice „la tarabă” tot felul de vechituri și lucrări de artă pe care le dețineau.
Astfel, s-au expus, schimbat și vândut obiecte de colecție, bijuterii vechi, cărți poștale noi și vechi, obiecte din fildeș și os, hărți ale Bucureștiului de odinioară, dar și fotografii semnate de băiatul popularului muzician care cântă în Holograf încă de la consacrarea trupei, în 1983. Edi Petroșel s-a dovedit foarte mândru de ideea fiului de a organizat un adevărat bazar în curtea casei.

Cine este Jurjak


Cunoscut mai ales sub numele de scenă, Jurkak, George Petroșel are 35 de ani. El a absolvit Facultatea de Drept, la fel ca și mama sa, dar a și a bătut tobele de mic, călcând pe urmele cunoscutului său tată. În final, nu a practicat nici avocatura și a lăsat și tobele. George s-a apucat de cântat la chitară.
Jurjak cântă blues, a scos două albume și a bifat o nominalizare la Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. „Întotdeauna m-a atras genul ăsta muzical și cumva am crescut cu muzică rock și blues și mi-a rămas în subconștient. Eu m-am apucat prima dată să fac muzică electronică, un pic de house și cu hip-hop, și în toate aveam acolo o chităruță, o ceva.
Până la urmă am ajuns să folosesc influențe din ce în ce mai mari din blues. Până la urmă nu e chiar muzică blues, e o muzică alternativă cu influențe de blues, ce este astăzi Jurjak”, a declarat tânărul muzician într-un interviu, acum mai bine de un an.
Absolvent de două faculătăți
Jurjak este este absolvent al Facultății de Drept Nicolae Titulescu, licentiat în Dreptul proprietății intelectuale, dar și absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, specializarea regie de film și televiziune. Din această postură a realizat numeroase videoclipuri pentru trupe și artiști din undergroundul muzical, între care: Raku, Omul Gnom, Moonlight Brekfest, Stema ori Hot Casandra.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *