ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Afacere bănoasă cu părul lui Elvis. Cu cât se vinde o șuviță

O șuviță de păr a lui Elvis Presley s-ar putea vinde la licitație în noiembrie, cu un preț estimat între 4.000 și 6.000 de lire.

Avatar

Publicat

pe

O șuviță de păr a lui Elvis Presley s-ar putea vinde la licitație în noiembrie, cu un preț estimat între 4.000 și 6.000 de lire.


Părul a fost colectat de unul dintre coaforii vedetei, Homer Gilleland, și atașat la o carte poștală pe care scrie: „Această carte poștală conține o șuviță de păr de la Regele Rock and Roll-ului, tăiată de domnul Gil în Memphis, amintiri despre care în anii viitori ne vom aminti întotdeauna – Elvis 1935 – 1977”.


Cartea poștală merge la licitație alături de o rachetă de tenis folosită de Elvis.
Cel care scoate obiectele la licitație mărturisește cum a ajuns în posesia lor. „Am cumpărat părul acum vreo 10 ani și racheta în 2002, de la un bărbat care conducea un fan club Elvis de care aparțineam. Sunt un mare fan al lui Elvis de la 15 ani. Am adunat amintiri toată viața mea.

Am fost de câteva ori acasă la Graceland, Memphis, Tennessee și am întâlnit membri ai trupei sale și pe soția sa, Priscilla Presley. A fost fantastică. Acum vând aceste suveniruri pentru că eu m-am bucurat foarte mult arătându-le prietenilor de-a lungul anilor. Aș vrea ca și alții să experimenteze aceeași plăcere”, a declarat Tom Unwin.
Frizerul lui Elvis i-a colectat părul ani de zile
Potrivit unei scrisori de garanție referitoare la părul lui Elvis, Homer Gilleland, cunoscut sub numele de Mr. Gill sau Gil, arată cum a cunoscut vedeta la începutul anilor 1950, când obișnuia să-i tundă părul mamei sale Gladys Presley la magazinul universal Goldsmith din Memphis.
Scrisoarea spune: „Domnul Gill i-a tuns părul lui Elvis în turneu, în platourile de film și la Graceland. Când domnul Gill mergea la Graceland să-i tundă părul lui Elvis, el învelea în prosop părul tăiat și, când ajungea acasă, lua părul și-l punea într-o pungă de plastic. De-a lungul anilor, domnul Gill a adunat o cantitate considerabilă de păr. După ce Elvis s-a stins din viață, el a dat câte o șuviță de păr fanilor. Când domnul Gill nu a mai putut lucra, a început să-l vândă“.
Racheta lui Elvis a ajuns la Memphis Mafia
Racheta de tenis, care are, de asemenea, un preț orientativ între 4.000 și 6.000 de lire sterline, vine cu o scrisoare de proveniență de la Lamar Fike, un membru al faimosului club „Memphis Mafia”.
„Când am cumpărat racheta, mi-am dat seama că scrisoarea de proveniență era o copie și, după ce am discutat acest lucru cu vânzătorul, am primit un mesaj pentru a apela la Lamar. El a fost foarte bun și mi-a trimis o scrisoare personală în care se spune că racheta i-a fost dată de tatăl lui Elvis. Lamar a spus că Elvis a jucat multe meciuri cu ea. Avea un teren de tenis la Graceland”, a mai povestit Unwin.
Elvis își vopsea părul. Știați asta?
Claire Howell, evaluator de muzică a declarat pentru The Vintage News: „Părul a fost întotdeauna un suvenir minunat, deoarece durează pentru totdeauna. Pentru orice fan al lui Elvis, iată ocazia de a deține o mică parte din legendă la mai bine de 40 de ani de la moartea sa prematură, la vârsta de 42 de ani. Elvis rămâne regele rock and roll-ului. A fost unul dintre cei mai talentați și carismatici cântăreți din toate timpurile, o icoană culturală a secolului XX. A avut un impact enorm asupra industriei muzicale și a devenit celebru ca actor, jucând în multe filme. Într-un moment în care bărbații nu își vopseau părul, el folosea gel, fixativ, culoare – orice ar fi trebuit – pentru a-și atinge aspectul de roker. Elvis a deschis un salon de coafură pentru bărbați la Hollywood, nemaiauzit pe atunci. A fost un inovator chiar și în această direcție”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *