ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Adrian Năstase cu lacrimi în ochi. Vă e dor de mama?

Adrian Năstase elegant, calm, ușor arogant și ironic, la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Fostul premier nu se aștepta să aibă lacrimi în ochi. Jurnalista l-a atins la ”coarda sensibilă”.

Avatar

Publicat

pe

Adrian Năstase elegant, calm, ușor arogant și ironic, la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Fostul premier nu se aștepta să aibă lacrimi în ochi. Jurnalista l-a atins la ”coarda sensibilă”.


Fostul premier Adrian Năstase (70 de ani) a fost primul invitat din 2021 la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată marți, 5 ianuarie, la Kanal D.


Adrian Năstase: ”Știu să bat, știu să înjur”


Fostul premier Adrian Năstase a fost întrebat, cum se putea altfel?, despre politică, despre Traian Băsescu, despre privatizări cu cântec. Stăpân pe sine, invitatul Denisei Rifai a avut răspunsuri pentru aceste întrebări pe care le-a primit, probabil, de foarte multe ori.
”Știți că sunt arogant. Dar nu am fost numai eu care a spus acest lucru. Nu mă deranjează că sunt arogant. Știu care este valoarea mea. Știu ce pot să fac”, a precizat de la început Adrian Năstase.
Fostul premier a povestit că a crescut în cartierul Colentina din Capitală, printre băieții din cartier și s-a adaptat. ”Știu să înjur, știu să bat. Cred că viața din Colentina m-a pregătit pentru bătăliile politice”, a spus Adrian Năstase.
Fostul premier a povestit și despre iubitele sale care au fost mai multe până la 35 de ani., până când s-a căsătorit cu Dana. Despre celebrele mătuși care i-au lăsat o avere, Adrian Năstase a povestit că aceastea au cumpărat bijuterii de-a lungul vieții, iar când au murit le-a lăsat nepoatei Dana Năstase.


Adrian Năstase cu lacrimi în ochi. Vă e dor de mama?


Au fost două momente când omul politic stăpân pe sine nu a mai putut vorbi pentru l-au cuprins emoții puternice și a avut ochii în lacrimi.
Primul a fost când a fost întrebat despre tentativa de sinucidere, din iunie 2012, când polițiștiii au venit să îl ducă la pușcărie. Fusese condamnat la 2 ani de închisoare în dosarul ”Trofeul calității”. Însă nu acest moment l-a făcut pe Adrian Năstase să fie extrem de emoționat, ci când a povestit cât de mult a suferit familia sa.

Al doilea moment când Adrian Năstase a fost emoționat până la lacrimi a fost la întrebarea dacă îi este dor de mama sa. Fostul premier nu a putut să articuleze nici un sunet, a strâns din dinți ca să își revină, apoi a spus un ”Da” șoptit. De altfel, el povestise mai devreme cât de mult a iubit-o pe mama sa și ce femeie minunată a fost aceasta.
Elena Năstase a murit în urmă cu doi ani, la vârsta de 90 de ani. Despre mama sa, Adrian Năstase povestea că a fost o femeie extrem de frumoasă, care i-a marcat nu doar copilăria, dar și întrega viață.


Adrian Năstase, experiența din penitenciar


Este adevărat că ați vrut să vă sinucideți? ”Da. A fost o tâmpenie, dar așa am simțit atunci, pentru că mi s-a părut un gest de maximă umilință și nu am acceptat atunci povestea asta (condamnarea la închisoare n.r). Sigur, mai târziu am privit diferit lucrurile, dar era un alt moment. Polițistului care m-a împiedicat atunci să duc până la capăt gestul respectiv, îi datorez viața în mare măsură, pentru că el practic a blocat revolverul. Ne-am bătut acolo efectiv. Soția mea și acum păstrează costumul care e rupt la genunchi și haina pătată”, a povestit Adrian Năstase.
Cât despre experiența din penitenciar, Adrian Năstase a spus că cele mai teribile momente erau cele când ușa metalică a celulei se închidea seara, cu un zdrăngănit sinistru.
”Nu îmi aduc aminte ca în toată perioada la Rahova sau la Jilava cineva să îmi fi spus altfel decât domnule prim-ministru. Am niște amintiri foarte amestecate”, a spus Adrian Năstase. A scris în fiecare zi, a ținut cursuri, chiar și celor din secția drogaților și așa timpul a trecut ”mai ușor.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *