ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Adio, Tăriceanu! Adio, ALDE! Filiale ALDE vor fi absorbite de PNL

Avatar

Publicat

pe

Fuziunea prin absorbţie prin care ALDE se integrează în PNL a fost semnată, miercuri, de către conducerile filialelor judeţene din Arad, având ca obiectiv politic unirea forţelor de dreapta din România şi „eliminarea accesului la putere al partidelor populiste”.

Din partea PNL Arad, documentul a fost semnat de prim-vicepreşedintele Geanina Pistru şi de secretarul general Răzvan Cadar, iar din partea ALDE semnatarii sunt preşedintele organizaţiei judeţene, Tiberiu Dekany, şi preşedintele organizaţiei municipale, Mircea Purcaru.

„Prin acest act, PNL şi ALDE urmăresc unirea forţelor de dreapta, pentru a promova politici favorabile investiţiilor în economie, continuării reformelor şi susţinerii mediului privat, considerate obiective esenţiale pentru creşterea nivelului de trai în România. Unirea forţelor de dreapta urmăreşte eliminarea riscului de a avea o guvernare exclusiv de stânga sau accesul la putere al partidelor populiste”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Arad.

Forțele de dreapta

La începutul lunii septembrie, secretarul general al PNL, Lucian Bode, declara, referitor la fuziunea prin absorbţie a PNL cu ALDE, că liberalii vor continua atragerea forţelor de dreapta.

„Şi am început acest lucru, după cum bine ştiţi, în această săptămână, în cadrul BPN, am decis demararea procedurilor de fuziune prin absorbţie cu ALDE şi nu ne vom opri aici”, spunea Bode în 8 septembrie.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *