ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Acuzații teribile: Statuia generalului Coldea a căzut de pe soclu. Capul statului paralel, suspect ordinar la DNA

Avatar

Publicat

pe

În premieră, la nouă ani după ce a pierdut funcția de forță din SRI, celebrul general Florian Coldea a fost convocat la DNA, în calitate de suspect într-un dosar penal în care mai sunt vizați fostul său subaltern generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă. Împotriva acestora a fost depus un denunț formulat de omul de afaceri Cătălin Hideg, care îi acuză de șantaj, amenințare și spălare de bani. Mai exact, aceștia i-ar fi promis obținerea unei condamnări cu suspendare într-un dosar instrumentat de EPPO, instituție condusă de Laura Kovesi, și care vizează presupuse fraude cu fonduri europene.

Hideg ar fi fost constrâns să încheie cu casa de avocatură a lui Trăilă un contract de asistență juridică de 600.000 de euro, din care a plătit 200.000 de euro. După care, în loc de condamnarea cu suspendare, a încasat, la Tribunalul București, patru ani cu executare. Sentința a fost pronunțată de un judecător care i-a fost student lui Doru Trăilă. La ora închiderii ediției, foștii capi ai SRI și avocatul Doru Trăilă se aflau încă în sediul DNA, la audieri în acest dosar instrumentat de cunoscuta procuroare Mihaiela Moraru Iorga, pe care Kovesi a dat-o afară din DNA, în 2017, după care i-a fost fabricat un dosar penal desființat în instanță.

Cutremur în interiorul „statului paralel” din România. Generalii în rezervă Florian Coldea, ex-șeful militar al Serviciului Român de Informații din perioada prezidențiatului lui Traian Băsescu, și Dumitru Dumbravă, cunoscut sub porecla de „Câmpul tactic din justiție”, au fost convocați, ieri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar care vizează săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență și de spălare de bani. În acest dosar, DNA îl mai vizează și pe cunoscutul avocat Doru Trăilă. Cauza penală, instrumentată de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, a plecat de la un denunț înaintat recent de omul de afaceri Cătălin Hideg, care îi acuză pe cei trei de șantaj, amenințare și înșelăciune, după ce i-au cerut 600.000 de euro pentru a-l ajuta să scape cu o condamnare cu suspendare într-un dosar instrumentat de EPPO și în care, ulterior, la fond, a primit o condamnare de patru ani de închisoare cu executare.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *