ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Acuzații grave la adresa jurnalistului care a intervievat-o pe prințesa Diana: „Are mâinile pătate de sânge”

Martin Bashir a primit cea mai gravă acuzație de până acum. Numele lui a apărut în numeroase scandaluri, dar nimic nu se compară cu faptul că a fost învinovățit de moartea unui om. S-a spus despre celebrul jurnalist, că are „mâinile pătate cu sânge”.

Avatar

Publicat

pe

Martin Bashir a primit cea mai gravă acuzație de până acum. Numele lui a apărut în numeroase scandaluri, dar nimic nu se compară cu faptul că a fost învinovățit de moartea unui om. S-a spus despre celebrul jurnalist, că are „mâinile pătate cu sânge”.


Martin Henry Bashir este un jurnalist britanic și prezentator de știri. El a ajuns în televiziunea britanică și este cunoscut peste tot în lume pentru interviul său de la BBC cu Diana, prințesa de Wales și pentru documentarul său fly-on-the-wall cu Michael Jackson, de pe ITV.
Avocatul lui Michael Jackson crede că Martin Bashir a vrut să „îl doboare” pe artist
Fostul avocat al regelui Pop, Brian Oxman, susține că Bashir a vrut să „îl doboare” pe Michael Jackson la televizor, exact ca pe prințesa Diana, provocând un lanț de evenimente care a dus la moartea cântărețului din 2009.

Polițiștii au spus că ar putea cerceta interviul jurnalistului Martin Bashir cu Panorama din 1995 cu Diana, dacă va fi depusă o plângere. Fratele prințesei, Earl Spencer, a pretins că Bashir i-ar fi arătat Dianei documente financiare false și că a mințit în legătură cu membrii familiei regale, pentru a avea acces la ea. Oxman susține, de asemenea, că Bashir l-a indus în eroare pe Michael Jackson atunci când realiza documentarul din 2003, Living with Michael Jackson.
El spune că Bashir „l-a manipulat” pe celebrul cântăreț să facă anumite admiteri după ce și-a lăudat „abilitățile de părinte”. Michael Jackson a recunoscut în interviul acordat că a lăsat copiii să doarmă în patul său, la ferma din Neverland. Ca urmare a povestirii, Poliția din California l-a acuzat pe regele pop de molestare și intoxicare a copiilor.
Michael Jackson a fost manipulat și mințit de jurnalistul Martin Bashir
Michael Jackson a fost eliberat în 2005 și documentele legale, dezgropate, arată că avocații săi au încercat să-l facă pe Bashir să depună mărturie. Aceștia l-au acuzat pe jurnalist de o denaturare continuă și minciună „iar și iar”, promițându-i cântărețului că va fi un „film plin de pozitivitate”.

Martin Bashir a ocolit interogatoriul care îi cerea o explicație despre metodele sale de a obține interviuri, folosind o lege locală obscură care protejează în mod esențial jurnaliștii de la divulgarea detaliilor de la interacțiunile sale. Se spune că lui Bashir i s-ar fi arătat imagini în care lăuda apropierea lui Jackson față de copii, spunând că este „amabilă spiritual”. Oxman spune că Michael Jackson a avut toate interviurile cu Bashir filmate separat, iar acestea arată „o poveste complet diferită”.


În emisiunea ITV, urmărită de peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume, gazda a numit Neverland un „loc periculos pentru un copil vulnerabil”, dar Oxman spune că filmările lui Jackson îl arată pe Bashir spunând că „a fost un privilegiu” să-l filmezi ajutând copiii bolnavi și că denaturarea ar fi „dezgustătoare”. În scenele pe care nu le-a publicat, i-a spus cântărețului: „Aproape că mă faci să plâng. Interacțiunea dvs. este atât de naturală, de iubitoare”.
„Nu este nimic personal, Michael”
Oxman și-a exprimat părerea despre cele întâmplate, spunând că discuțiile despre molestare: „L-au chinuit pe Jackson până în ziua în care a murit. Unii membri din familie simt că Martin Bashir are mâinile pătate cu sânge. A defăimat-o pe prințesa Diana la televizor. A vrut să facă același lucru cu cel mai mare artist din lume. Michael a fost liber din toate punctele de vedere, dar aceste acuzații false însemnau că orice ar fi făcut, un nor îi atârna deasupra capului”.
Oxman a dezvăluit că, în prima zi a procesului vedetei, Bashir, martor al acuzării, „s-a apropiat de el și i-a cerut scuze: „Nu este nimic personal, Michael”. Avocații cântărețului au dorit ca jurnalistul să fie interogat, dar judecătorul nu s-a pronunțat niciodată asupra acestei chestiuni. Purtătorul de cuvânt al lui Bashir nu a făcut niciun comentariu despre ultimele acuzații la adresa lui.

Advertisement