ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Actriţa Whoopi Goldberg va produce în America emisiunea românescă prezentată de Virgil Ianțu la TVR2

În general, televiziunile din România cumpără formate de emisiuni gândite și produse de televiziuni occidentale, care se bucură de mare succes. Iată că americanii au găsit la noi un format de emisiune pe care-l vor prelua și adapta pentru publicul de peste ocean.

Avatar

Publicat

pe

În general, televiziunile din România cumpără formate de emisiuni gândite și produse de televiziuni occidentale, care se bucură de mare succes. Iată că americanii au găsit la noi un format de emisiune pe care-l vor prelua și adapta pentru publicul de peste ocean.


Este vorba de emisiunea „Câștigă România”, difuzată de TVR 2 și care acum se pregătește de un nou sezon. Al șaptelea. Formatul este de concurs de cultură generală, iar prezentatorul emisiunii este Virgil Ianțu.

Zilele trecute s-a încheiat, în curtea TVR, preselecția unicului concurs de cultură generală pe teme despre România. Totul s-a desfășurat în aer liber, din cauza pandemiei, iar organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru participanți.


Emisiunea „Câştigă România!”, producție total românească


Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câștigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 şi TVR 2 HD.
În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec”. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia Marelui Premiu „Câștigă România!”, un autoturism.


De la reprezentanta în comunicare a TVR2, jurnalista Anca Simionescu, am aflat și despre cel mai mare succes de care se bucură această emisiune:
„Câștigă România! a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni de gen din Romania, aceasta fiind remarcată şi la nivel internaţional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piaţa internaţională, iar în premieră formatul românesc prezentat de Virgil Ianţu va fi adaptat pentru publicul american. Actriţa Whoopi Goldberg va fi producătoarea show-ului, care se va intitula „Win Your Country“.


În 2017, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Un an mai târziu, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala „International Format Awards 2018”, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni!”.

Advertisement


Iată că TVR vine, și în acest al șaptelea an, cu o ofertă serioasă încercând să atragă publicul către emisiuni antrenante, dar și cu scop educativ și cultural.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *