Episodul teribil trăit de actrița Isabella Rossellini a fost readus în atenția publicului în urmă cu doi ani. Nuanțele poveștii puse pe masă în contextul campaniei ”#MeeToo” s-au întunecat atunci când artista a mărturisit că a învățat să trăiască cu durerea, chiar dacă și acum, la 52 de ani distanță de acel moment, îi este greu să-și amintească.
Actriță, violată la vârsta de 15 ani. Gestul la care a recurs după acest moment a surprins pe toată lumea
Actrița Isabella Rossellini a fost violată când era încă o adolescentă. Avea numai 15 ani. De la acea zi cumplită au trecut 52 de ani, însă timpul nu i-a vindecat rănile. Cu toate acestea, actrița italiană a ales să nu-l denunțe pe bărbatul care a abuzat-o. Eanu cunoaște detalii despre atacatorul său și nu caută să-i afle identitatea. De altfel, a declarat că după 50 de ani nici nu mai simte nevoia să vorbească despre acest subiect.
Isabelle Rosellini, imagine surprinsă în New York
„Unele persoane îşi împărtăşesc experienţele, dar, în ceea ce mă priveşte, nu este cazul”, a spus aceasta.
„Persoana care m-a violat când aveam 15-16 ani era cu un an mai în vârstă decât mine. De ce ar trebui să vorbesc despre asta acum? Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar începe să spună „Nu, acum trebuie să-i spui numele”? Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el. Ar putea fi căsătorit, ar putea avea copii. În Italia, sunt o vedetă şi, dacă i-aş da numele, i-aş ruina viaţa. Acest om m-a rănit în contextul unei culturi pe care încercăm să o schimbăm cu toţii. Nu cred că soluţia este să găseşti această persoană şi să îi distrugi viaţa. Nu am inima să o fac”, a explicat actrița.
Susține mișcarea ”#MeToo”, în ciuda alegerii sale de a nu acționa pe cale legală împotriva atacatorului ei
În pofida deciziei sale, Isabella susține mișcarea ”#MeToo”, o campanie împotriva hărțuirii sexuale. Ea a subliniat importanța faptului că femeile pot vorbi despre experiențele lor cu hărțuirea ca instrument de schimbare și importanța responsabilizării bărbaților pentru acțiunile lor.
„Ceea ce m-a ajutat cu adevărat a fost să aud alte femei spunându-şi poveştile. Mă bucur că vorbim despre această problemă, deoarece toate femeile, cel puţin o dată în viaţă, au fost hărţuite, dar acest lucru nu a mai fost menţionat până acum. Această mişcare a