ZiarulRing

29-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Actorul Allan Rich, mort la 94 de ani, era pe lista neagră de la Hollywood

Actorul Allan Rich, cunoscut pentru roluri din filme ca ”Serpico” și ”Amistad”, a murit la 94 de ani. A fost pe lista neagră de la Hollywood.

Avatar

Publicat

pe

Actorul Allan Rich, cunoscut pentru roluri din filme ca ”Serpico” și ”Amistad”, a murit la 94 de ani. A fost pe lista neagră de la Hollywood.


Allan Rich era internat la Lilian Booth Actors Home din Englewood (New Jersey) și a murit pe 22 august. Soția lui, Elaine, manager personal al lui Fran Drescher, Peter Marc Jacobson şi Dixon, a decedat în 2015. Ei au fost căsătoriți timp de 62 de ani și au avut doi copii. Familia a cerut, în memoria actorului, să fie făcute donații pentru organizația nonprofit Global Play Brigade, care îi sprijină pe cei afectați de pandemie.


Rich a debutat pe Broadway în 1943, în ”I’ll Take the High Road”, produs de Milton Berle, care i-a devenit amic. A mai lurat cu Ralph Bellamy, Jack Palance, Kim Hunter, Henry Fonda, Edward G. Robinson și Claude Raines. La jumătatea anilor 1940, actorul făcea parte din Theatrical Action Committee to Free Willie McGee, grup care cerea absolvirea unui bărbat de culoare din Mississippi condamnat pentru viol în anul 1945 și electrocutat în 1951. Astfel, Rich a făcut parte din Red Channels, lista neagră de la Hollywood.


A învățat-o pe Sharon Stone meserie


Fără a mai putea juca, s-a reprofilat și a devenit agent de bursă, deschizându-și o firmă de brokeraj. Mai târziu, a deschis Allan Rich Galleries pe Madison Avenue.

El a revenit la actorie la începutul anilor 1960, iar în 1966 a jucat în ”Journey of the Fifth Horse” alături de Dustin Hoffman. Și-a dezvoltat și propria tehnică de actorie, detaliată în cartea sa, ”A Leap From the Method”. Printre elevii lui s-au numărat Jamie Lee Curtis, Rene Russo, Donna Dixon, Sharon Stone, Alan Thicke și Larry Miller.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *