ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Actorii români, ajutați să joace în filme. Va reînvia filmul românesc?

O veste excelentă pentru actori și regizori, afectați din plin de pandemie. Ministrul culturii a anunțat că industria cinematografică va primi bani europeni, de până la 45% din valoarea proiectelor.

Avatar

Publicat

pe

O veste excelentă pentru actori și regizori, afectați din plin de pandemie. Ministrul culturii a anunțat că industria cinematografică va primi bani europeni, de până la 45% din valoarea proiectelor.


Industria cinematografică era oricum oropsită, cu prea puțin ajutor financiar din partea statului, iar panemia a îngreunat lucrurile. Iată că acum, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că vor fi sprijinite proiectele in domeniu, cu bani europeni.


Actorii români, ajutați să joace în filme


Industria cinematografică şi audiovizuală va putea beneficia, în curând, de sprijinul financiar nerambursabil în cuantum de până la 45% din valoarea proiectelor, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a anunţat miercuri, 19 august, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, într-o postare pe Intenet.
Hotărârea de Guvern pentru instituirea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografiei a fost adoptată în şedinţa Executivului, de miercuri, 19 august.
Modificările aduse de această Hotărâre de Guvern vizează extinderea termenului de valabilitate al schemei de ajutor de stat până la 31 decembrie 2023, modalitatea alocărilor financiare, modalitatea de plată, obligaţiile beneficiarului şi completarea Comisiei de selecţie, denumită în continuare „Comisia de Film în România”.


În termen de 30 de zile, urmează să fie aprobate, prin ordin al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural, procedura de evaluare şi verificare a proiectelor depuse, a procedurii de monitorizare a proiectelor acceptate la finanţare şi a procedurii de plată, a mai precizat ministrul culturii.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *