ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

ACESTEA au fost ULTIMELE CUVINTE ale poliţistului rănit înainte să INTRE ÎN COMĂ

Un poliţist este internat în stare gravă la Spitalul Floreasca după ce a fost lovit de un şofer care nu a vrut să oprească pentru control. Înainte de a-şi pierde cunoştinţa, agentul i-a rugat pe colegii săi să îl prindă pe cel care l-a lovit.

Avatar

Publicat

pe

Un poliţist este internat în stare gravă la Spitalul Floreasca după ce a fost lovit de un şofer care nu a vrut să oprească pentru control. Înainte de a-şi pierde cunoştinţa, agentul i-a rugat pe colegii săi să îl prindă pe cel care l-a lovit.

Incidentul în urma căruia poliţistul în vârstă de 43 de ani a ajuns în stare gravă la spital s-a petrecut ieri, la ora 3.30 dimineaţa, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera. Poliţistul i-a făcut semn să oprească unui şofer, însă acesta a accelerat, l-a lovit pe agent, care a rămas pe capota maşinii aproximativ 500 de metri până să cadă pe carosabil.

Imediat după aceea, poliţistul a fost dus la Spitalul Floreasca, unde medicii au decis să îi inducă starea de comă. Agentul a suferit un traumatism cranio-cerebral, ruptură de splină şi un traumatism toracic. Şoferul care l-a lovit, un cetăţean de origine turcă mirosind a alcool, a fost prins la scurt timp, la aproximativ doi kilometri, în Pipera, după ce a lovit un scuar şi apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard.

Un agent exemplar

Despre poliţistul rănit, colegii au numai cuvinte de laudă.

“Este membru al sindicatului nostru. Are 43 de ani, este de 11 ani la Brigada de Poliţie Rutieră, e căsătorit şi are un copil. Este un poliţist corect, care îşi făcea datoria. E printre primii, statistic vorbind, pe zonele de competenţe care îi erau atribuite. Un poliţist în preajma căruia te simţeai în siguranţă”, aşa ni l-a descris Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), pe agentul rănit..

Advertisement

„După ce l-a târât 400-500 de metri şi au ajuns colegii la el, până să îşi piardă cunoştinţa, a strigat către ei: «Prindeţi-l, prindeţi-l! Am rugămintea să îl prindeţi»”, ne-a mai declarat Dumitru Coarnă. Fuga de agenţi, des întâlnită Vicepreşedintele SNPPC ne-a mai informat că astfel de incidente, în care şoferul refuză să oprească la semnalul poliţistului, au loc destul de frecvent.

„Se întâmplă cu o frecvenţă de 10%, un procent destul de ridicat. N-am priceput niciodată care sunt cauzele pentru care se întâmplă acest lucru. Până la urmă, ai o contravenţie şi o dezvolţi într-o infracţiune. Nu ştiu cât alcool a consumat cetăţeanul turc, dar era o contravenţie, i se suspenda dreptul de a conduce pe o perioadă de la 30 la 90 de zile. Uitaţi-vă unde s-a ajuns. E un dispreţ total faţă de lege”, ne-a mai declarat Dumitru Coarnă.

Un caz aproape similar, cu câteva ore înainte Acesta nu a fost însă singurul incident produs în noaptea respectivă. Cu patru ore înainte, un alt şofer a refuzat să oprească, oamenii legii fiind nevoiţi să îl urmărească. După câţiva kilometri, a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor, după care a încercat să fugă. Şoferul şi pasagerul maşinii au fost reţinuţi după ce poliţiştii au tras câteva focuri de avertisment.

„Sub 0,80 la mie era contravenţie. Avea un punct de amendă şi i se suspenda permisul. Acum e vorba de tentativă de omor.”, DUMITRU COARNĂ, vicepreşedinte SNPPC 350 de poliţişti, printre care şi cel rănit, au participat în noaptea respectivă la o amplă acţiune de control care îi viza pe şoferii din Capitală.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *