ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Absolvenții de liceu, mai bine pregătiți decât în promoțiile anterioare

Avatar

Publicat

pe

Notele obținute de absolvenții de liceu la prima sesiune a bacalaureatului, înainte de contestații, sunt mult mai bune decât se preconiza după simularea din luna martie, iar rata de promovare a crescut cu circa 10 procente față de anul 2017, fiind un salt important. În ultimii ani s-a înregistrat o creștere a ratei de promovare, atât după primele rezultate afișate înainte de contestații, cât și la finalul recorectării lucrărilor.

Diferențele mari între notele acordate inițial și cele de după contestații arată că sistemul de educație are mari probleme în legătură cu profesorii care fac evaluarea, dar nu s-a putut lua nicio măsură pentru remedierea situației. Și anul acesta se așteaptă rezultatele de după contestații, pentru a se vedea câți absolvenți au mai fost nedreptățiți, dar mulți dintre cei care obțin note mai mici decât se așteptau nici nu îndrăznesc să ceară reevaluarea.

Rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului național de bacalaureat sunt mult mai bune decât cele din anii anteriori. Au promovat 99.371 de candidați (95.112 candidați din promoția curentă și 4.259 din promoțiile anterioare) din totalul celor 130.041 de candidați prezenți. S-a înregistrat o rată de promovare de 76,4%, înainte de contestații, în creștere cu 3,6% față de prima sesiune de anul trecut (72,8%).

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *