ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

A fost doar o greșeală? Au anunțat că Oliviu Gherman a murit, din nou!

Oliviu Gherman a murit, din nou! Politician și diplomat român, a murit la vârsta de 90 de ani. Anunțul l-a făcut fostul președinte Ion Iliescu, acum 5 luni! Iată că două site-uri au anunțat că a murit din nou!

Avatar

Publicat

pe

Oliviu Gherman a murit, din nou! Politician și diplomat român, a murit la vârsta de 90 de ani. Anunțul l-a făcut fostul președinte Ion Iliescu, acum 5 luni! Iată că două site-uri au anunțat că a murit din nou!


Oliviu Gherman a murit pe 11 august 2020. Anunțul l-a făcut fostul președinte Ion Iliescu.
„Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN, om politic de înaltă ținută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat”, a scris pe blogul său Ion Iliescu, pe 11 august 2020.


O veste tristă a apărut miercuri, 20 ianuarie 2021: Oliviu Gherman a încetat din viață.
Într-adevăr, politicianul și diplomatul român a încetat din viață, la vârsta de 90 de ani, dar acum 5 luni, pe 11 august 2020! Rețete și vedete a relatat atunci și a citat pe Ion Iliescu.
Iată că știrea a apărut ca s-ar fi întâmplat acum. A fost doar o greșeală?

Oliviu Gherman a murit pe 11 august 2020


”Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea și consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile și idealurile Revoluției Române.
A contribuit, în funcțiile de reprezentare pe care le-a deținut, la definirea cadrului constituțional și la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul națiunilor europene, și apoi integrarea țării noastre în Uniunea Europeană și în NATO.


Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană.
I-am apreciat întotdeauna calmul și deschiderea spre dialog, felul în care știa să-și asculte interlocutorii. Om de știință, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar și din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format și afirmat profesional.
A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin.


Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale.
Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman. Ion Iliescu, fost președinte al României”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal, pe 11 august 2020.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *