ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

5 rețete cu roșii care nu necesită preparare termică! Aceste legume minunate previn obezitatea și cresc imunitatea

Avatar

Publicat

pe

O jumătate de kilogram de roșii mâncate în fiecare zi, mai ales în timpul prânzului, accelerează metabolismul amidonului și al grăsimilor, protejează organismul de creșterea colesterolului, de suprasolicitarea pancreasului și de creșterea excesivă a greutății corporale.

Nu doar că roșiile sunt un aliat în curele de slăbire, dar și întăresc imunitatea organismului. În plus, aduc o serie de alte beneficii. 100 g de roșii conțin jumătate din necesarul de vitamine a și c, care măresc rezistența în fața infecțiilor, vitamine din complexul b, foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar, și vitamina e, care limitează depunerea colesterolului pe vasele de sânge. În plus, roșiile mai conțin și salicilați, care ajută sistemul circulator, prevenind apariția bolilor cardiovasculare. Fiind foarte bogate în antioxidanți, aceste legume sunt excelente pentru menținerea frumuseții pielii și pentru întărirea sistemului imunitar. Licopenul, o altă substanță care se regăsește în compoziția roșiilor, este un excelent ingredient ce luptă împotriva cancerului uterin, fiind și arma secretă împotriva apariției osteoporozei.

Iată mai jos 5 rețete cu roșii, care nu necesită prepararea termică, ajutându-ne astfel să ne bucurăm la maximum de compoziția benefică a acestor legume:

Gazpacho

  1. gazpacho, supa de roșii mult iubită de spanioli, este foarte simplu de preparat! Ea se servește rece, adesea alături de pâine cu oregano sau usturoi, ideal după o siestă odihnitoare. O rețetă mediteraneană, perfectă pentru după-amiezile calde de vară.
  2. Ingrediente:
  • 1kg roșii (bine coapte)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 castravete, mediu
  • o ceapă
  • un sfert de linguriță de chimen pisat (opțional)
  • 3 linguri oțet de vin roșu
  • sare după gust
  • 1 jumatate de cană de ulei de măsline (extrevirgin preferabil)
  • o felie de pâine
    mod de preparare:
  1. Curață și decojește roșiile, usturoiul, ceapa, castravetele și scoate semințele ardeiului.
  2. Umeziți felia de pâine cu apă, stoarceți excesul.
  3. Taie roșiile, ardeiul și ceapa în 4. Într-un blender cu pahar adaugați roșiile, ceapa, usturoiul, castravetele, ardeiul, pâinea, chimenul, uleiul de măsline și sarea, apoi mixați la viteză maximă.
  4. Oțetul din vin roșu se adaugă apoi, după gust. Asezonați cu puțină sare și piper.
  5. Supa ar trebui să fie cremoasă. O lăsăm la frigider două ore și putem servi rece, alături de o felie de pâine stil crostini cu usturoi și oregano la cuptor.

Bruschete

Sunt savuroase și ușor de făcut. Feliile de pâine trebuie uscate în cuptor, apoi luați câte un cățel de usturoi și frecați feliile. Puneți deasupra ulei de măsline extravirgin și apoi roșii tăiate bucățele. Asezonați cu sare și busuioc.

Aperitiv cu mozzarella și roșii

ingrediente

  • un pachet de mozzarella, de preferat sub formă cilindrică
  • 2 roșii mari, bine coapte
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc
    mod de preparare
    pe un platou sau o farfurie de dimensiuni mai mari, se așează felii de roșii asezonate cu felii de mozzarella, peste care se presară ingredientele mai sus menționate.

Salată de roșii și iaurt

ingrediente: 3 roșii, un pahar cu iaurt, o jumătate de linguriță de muștar, 1-2 linguri de ulei de măsline, 1/4 linguriță condiment pentru tzatziki, pătrunjel proaspăt și sare.
Mod de preparare
iaurtul, muștarul împreună cu restul condimentelor se vor amesteca într-un bol până veți obține o pastă. Apoi se vor tăia roșiile în bucățele și se vor amesteca împreună cu pasta. Produsul se servește rece. Poftă bună!

Guacamole cu roșii cherry

guacamole este un preparat tradițional mexican pe baza de avocado. Acesta poate fi consumat simplu, sau alături de niște tortilla chips, fiind delicios și nutritiv. Perfect pentru serile călduroase de vară, rețeta noastră de guacamole este foarte simpla. Nu ai nevoie decât de un blender.
Ingrediente:

  • 2 avocado bine coapte
  • o roșie
  • jumătate de ceapă (preferabil ceapă roșie)
  • sucul de la jumătate de lămâie verde
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • un vârf de coriandru (opțional)
    mod de preparare:
  1. Taie avocado în două pe lungime, scoate sâmburele, apoi scoate pulpa cu o lingură.
  2. Cu o furculiță „pisează” pulpa de avocado până când obții un fel de piure gros.
  3. Adaugă sucul de la jumătate de lămâie verde.
  4. Adaugă roșia decojită și taiată cubulețe, apoi ceapa tocată fin.
  5. Mixează într-un blender cu pahar sau folosește un blender cu imersiune.
  6. Asezonează cu sare, piper și coriandru după gust.
  7. Lasă mixtura la frigider timp de o oră.
    Poți servi alături de un bol de chipsuri tortilla acompaniate de o bere rece!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *