ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

5 obiceiuri care îți distrug căsnicia. Cele mai comune probleme care apar între soți

Specialiștii în probleme de cuplu au identificat 5 obiceiuri care distrug căsnicia. Pentru o căsnicie de succes cele două părți trebuie să respecte cu sfințenie anumite lucruri.

Avatar

Publicat

pe

Specialiștii în probleme de cuplu au identificat 5 obiceiuri care distrug căsnicia. Pentru o căsnicie de succes cele două părți trebuie să respecte cu sfințenie anumite lucruri.

Despre relaţile de succes se pot scrie cărți întregi, la fel şi despre greşelile care pot duce la distrugerea ei. Specialiștii în relații de cuplu au identificat cinci dintre cele mai comune probleme care apar între parteneri, astfel că au întocmit o listă cu cele mai nocive obiceiuri.

1. Înlocuirea comunicării cu certuri

O greșeală frecventă este ascunderea frustrărilor până în momentul în care el şi ea devin nişte bombe cu ceas şi explodează în certuri de groază. Ideal este să ceri ceea ce ai nevoie în cuplu, să discuţi ceea ce te nemulţumeşte şi să nu ai impresia că partenerul de cuplu o să-ți citească gândurile. O comunicare eficientă se face folosind persoana I şi nu a II-a singular. Nu se dă dai vina pe el/ea, ci se mărturiseşte ce simţi şi îţi doreşti tu.

5 obiceiuri care îți distrug căsnicia. Cele mai comune probleme care apar între soți

2. Frustrări aduse de bani

Normal, banii nu ar trebui să stea în calea fericirii unui cuplu, dar acețtia aduc probleme mari în viața multor cupluri. Ideal ar fi ca problemele banilor să fie stabilite înainte de a se face pasul cel mare. Dacă problema banilor nu a fost stabilită dinainte, eventualele divergenţe financiarese rezolvă cu sinceritate, nu cu reproşuri legate de cheltuieli sau, şi mai grav, a ascunderii unor anumite sume de bani.

3. Rudele, motiv de ceartă

Că este vorba de unul dintre părinţi, fie de o altă rudă, precum o soră sau chiar un copil, o a treia persoană care intervine în căsnicie nu poate aduce lucruri bune. Astfel, un mariaj sănătos presupune anumite limite în ceea ce priveşte influenţa rudelor, iar acest lucru să se hotărăște tot de la început. Ambele părți trebuie să discute cu rudele și să stabilească că intervențiile deplasate aduc probleme mari în căsnicie.

Advertisement

4. Dispariția romantismului din cuplu

Momentele de la începutul unei relaţii se păstrează greu în timp. Poate interveni indiferenţa şi răceala, care pot avea efecte mult mai grave. Acestea pot fi evitate prin gesturi tandre sau printr-o invitaţie la o cină romantică în oraş. Sună puţin important, însă chiar va readuce romantismul în cuplu. Un mariaj de succes presupune permanentyă tandreţe, politeţe şi gestur calde.

5. Dependenţele de orice fel

Că este vorba despre telefon, de reţele de socializare, de jocuri, de alcool, de stupefiante, de pariuri sau chiar de job, toate aceste dependențe pot dezmembra ușor un mariaj. Dependenţa poate fi considerată o a treia persoanăî ce intervine haotic în căsnicie. Astfel, partenerul se va simți neglijat. Într-un astfel de cuplu, în care unul dintre parteneri are o dependență, comunicarea pe un ton liniştit, dar ferm, face minuni.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *