ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

5 fresh-uri din fructe şi legume care te ajută să îţi recapeţi energia

Pe lângă faptul că au un gust extrem de plăcut, băuturile naturale din fructe şi legume au numeroase proprietăţi nutritive care ne întăresc sistemul imunitar, protejându-ne sănătatea.

Avatar

Publicat

pe

Pe lângă faptul că au un gust extrem de plăcut, băuturile naturale din fructe şi legume au numeroase proprietăţi nutritive care ne întăresc sistemul imunitar, protejându-ne sănătatea. Aceste sucuri au un aport caloric mult mai scăzut decât cel al băuturilor carbogazoase şi conţin extrem de multe vitamine şi minerale de care corpul nostru are nevoie, şi pe care nu le putem găsi în bauturile din comerţ. 

Totodată, o dietă echilibrată, în care sunt incluse şi fresh-urile, poate da rezultate nemaipomenite în ceea ce priveşte cura de slăbire, deoarece organismul nu va mai fi privat de necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Ziarul Ring îţi propune mai multe combinaţii delicioase de fructe şi legume care te vor ajuta să îţi începi ziua în forţă.

Suc de morcovi şi sfeclă – Sfecla roşie are proprietatea de a stimula oxigenarea ţesuturilor şi este cunoscută ca un bun adjuvant în tratarea cazurilor de leucemie şi cancer, boli de ficat, artrită reumatoidă, intoxicaţii sau varice. În combinaţie cu morcovul, care conţine vitaminele A, B1, B2, C, săruri minerale şi beta-caroten, acest suc poate asigura o parte considerabilă din necesarul zilnic de vitamine.

Suc de mere verzi cu kiwi – Acest suc surprinde prin culoare şi aromă, şi are un aport excelent de vitamina C, fibre, potasiu, magneziul, vitamina E. Este cunoscut faptul că sucul de kiwi conţine enzime care ajută la eliminarea toxinelor din colon, şi are de asemenea proprietăţi în tratarea astmului. Merele, la rândul lor, reglează nivelul insulinei din sânge, reduc colesterolul, protejând sănătatea venelor şi a gingiilor.

Suc de pepene roşu – Acest fresh conţine vitamina A, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu şi mulţi alţi nutrienţi. Pepenele este vestit pentru tratamentul adjuvand împotriva reumatismului, acneei sau constipaţiei.

Suc de roşii cu ţelină – Acest suc este cunoscut pentru reducerea riscului de afecţiuni vasculare, rosiile având de asemenea proprietatea de a reduce presiunea sângelui şi de a proteja sistemul respirator. Ţelina are un conţinut ridicat de vitamine: A, B, C şi minerale precum potasiu, calciu sau magneziu şi întăreşte sistemul imunitar în perioadele de convalescenţă sau epuizare.

Suc de portocale cu ghimbir – În acest amestec se adaugă o bucată mică de ghimbir, deoarece acesta este extrem de aromat. Acest suc ajută foarte mult în cazurile de gripă cu febră, portocala conţinând vitaminele A, B, C, fosfor, fier, potasiu, magneziu şi calciu. Ghimbirul stimulează digestia, îmbunătăţeşte memoria şi are proprietăţi antibacteriene.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *