ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

40 de milioane de lei, să vă schimbați electrocasnicele vechi

Avatar

Publicat

pe

Statul vă dă bani să scăpați de electrocasnicele vechi din casă, cu unele nou-nouțe. Bugetul este de 40 de milioane de lei, dublu față de acum doi ani.


Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează marți, 15 decembrie, Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, care la această ediție aduce noutăți.
Schimbați vechiturile cu bani de la stat!


Din 15 decembrie, de la ora 12.00, toți cei interesați se pot înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul instituției care gestionează acest program, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) – www.afm.ro și la secțiunea programului: electrocasnice.afm.ro.


Anul acesta, datorită interesului mare manifestat de români, programul are alocat un buget de 40 de milioane de lei, dublu față de bugetul de acum doi ani.


„Deoarece Programul a prezentat un mare interes pentru români, pot să zic că de la anunțul de lansare în dezbatere publică a ghidului nu a existat zi să nu avem solicitări telefonice și scrise din partea publicului. Am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei. Acest buget, dublu față de anul 2018, va permite utilarea caselor a cel puțin 100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generație care vor respecta mediul și care vor reduce factura de plată pentru curentul electric”, a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet.


Tichetele au valoarea de 500 de lei


Toți cei interesați se pot înscrie marți, 15 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obține voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid și sigur.
Aplicația va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește, a mai precizat oficialul.

Advertisement


Ce aparate pot cumpăra românii?


În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++.
• 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
• 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;
• 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
• 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;
• 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;
• 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
• 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
• 500 de lei pentru laptopuri;
• 300 de lei pentru tablete.


După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maxim 15 zile, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *