back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, decembrie 18, 2024

30 de cornulețe delicioase cu un singur ou. Cea mai ieftină rețetă

Distribuiți

Poate cea mai îndrăgită prăjitură, cornulețe fragede. Le făcea bunica, mama și acum le puteți face ieftin de tot. O tavă de cornulețe cu un singur ou! 

Fiecare gospodină își aduce contribuția la rețeta de cornulețe. Diferă umplutura și grăsimea cu care se face aluatul. Însă gustul este la fel de bun.

30 de cornulețe delicioase cu un singur ou. Rețeta

Sunt moi și gustoase. Puteți umple cornulețele cu gem, nuci, ciocolată, sau o combinație între aceste ingrediente.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 100 ml de lapte cald;
  • o linguriță de zahăr;
  • 9 g de drojdie proaspătă sau 3 g de drojdie uscată;
  • un praf de sare;
  • ½ linguriță de zahăr vanilat;
  • un gălbenuș de ou;
  • 2 linguri de smântână fermentată;
  • 200 g de unt;
  • 500 g de făină.

Pentru umplutură, orice vă place.

Mod de preparare

  • Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat și drojdia fărâmițată. Amestecați.
  • Adăugați oul, untul topit și răcit, smântâna fermentată și un praf de sare. Amestecați.
  • Adăugați făina cernută. Frământați un aluat moale, omogen și nelipicios. Modelați-l sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să dospească timp de 30 minute într-un loc cald.
  • Divizați aluatul în 4 bucăți egale. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie, ca să nu li se usuce suprafața.
  • Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă și subțire. Uniformizați-i marginile cu ajutorul cuțitului pentru aluat.
  • Răspândiți umplutura pe suprafața ei. De pildă, gem de caise, pete care se presără zahărul, nucile mărunțite și prunele uscate, tăiate în bucățele.
  • Divizați foaia de aluat în 8 sectoare egale. Rulați fiecare sector sub formă de rulou, începând de la baza lui.
  • Așezați cornulețele pe tava unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui sau tapetată cu hârtie de copt.
  • Ungeți-le cu un gălbenuș combinat cu o lingură de lapte, folosind pensula.
  • Coaceți-le timp de aproximativ 20 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.
  • Lăsați-le să se răcească. Dacă doriți, puteți să le presărați cu zahăr pudră.
Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole