Vă prezentăm 3 rețete simple de prăjituri cu care veți face furori printre cei dragi și printre prieteni. Fiecare dintre cele 3 rețete se prepară foarte ușor.
Iată care sunt cele 3 rețete simple de prăjituri
Prima rețetă prezentată este cea de tiramisu rapid. Este perfectă pentru o petrecere sau pentru noaptea dintre ani, însă poate fi preparată rapid și atunci când cei mici vă cer o prăjitură sau ceva dulce.
Ingrediente:
- 2 pachete de piscoturi
- 5 oua
- 150 g zahar
- 250 g mascarpone
- 200 g frisca lichida/smantana pentru frisca
- 200 ml cafea
- 1 pliculet zahar vanilat
- esenta rom
- cacao pentru ornat
3 rețete simple de prăjituri
Cum se prepară rețeta de tiramisu rapid
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Separat, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza frisca si continua sa mixezi. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta si zaharul vanilat. Da piscoturile prin cafeaua usor racita, intinde in tava un rand de piscoturi si peste pune crema obtinuta. Continua sa adaugi randuri de piscoturi alternate de crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema. Pudreaza tiramisu cu cacao. Da prajitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi serveste-o.
Rețetă prăjitură tăvălită
Ingrediente blat
- 300 g zahar
- 50 ml ulei
- o lingura miere
- 2 pliculeţe amoniac
- o lingura oțet
- 250 ml apa
- 500 g faina
- un pliculeț zahar vanilat
- coaja de lamaie
- un plic nuca de cocos
Ingrediente pentru glazură:
- 300 g zahar
- 150 ml ulei
- 5 linguri apa
- 3 linguri cacao
- 3 lingurițe esența rom
Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu oţet. Se inglobeaza zaharul si zaharul vanilat, uleiul, mierea, apa si coaja de lamaie si se amesteca bine. La final, se adauga faina, amestecand, pana ce compoziția capata consistenţa unei smantani groase.
Aluatul obținut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intai, apa, uleiul si zaharul. Cand au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de cacao. Se da glazura de o parte si se lasa sa se raceasca. Blatul racorit se taie cuburi potrivite ca marime care se trec pe rand prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Rețetă negresă fără făină
Ingrediente
- 200 g fulgi de ciocolata/tableta de ciocolata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
Topeste fulgii de ciocolata sau ciocolata la microunde sau la bain marie. Bate ouale timp de 6-7 minute pe viteza maxima a mixerului, pana cand ouale cresc mult in volum, apoi adauga si praful de copt.
Adauga ciocolata in centrul amestecului de oua si continua sa mixezi pana la omogenizare (1-2 minute).
Toarna amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 30 de minute. Taie prajitura numai dupa ce se raceste.