ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

10 METODE de a preveni şi ameliora BALONAREA

Balonarea este o problemă foarte comună, de cele mai multe ori inofensivă, dar deranjantă.

Avatar

Publicat

pe

Balonarea este o problemă foarte comună, de cele mai multe ori inofensivă, dar deranjantă. Însă ea îţi poate strica buna dispoziţie ori te poate face să îţi simţi organismul îngreunat. Iată mai jos câteva sugestii care te pot ajuta să scapi de balonare:

1. Redu consumul de sare. Atunci când suntem balonaţi, corpul nostru reţine lichide în exces, iar sarea favorizează apariţia acestei afecţiuni. De aceea, dacă eviţi alimentele sărate şi alegi să foloseşti doar sare de mare (diferită de cea de masă din comerţ), ai mai multe şanse să scapi de balonare.

2. Evită consumul de băuturi carbogazoase şi bere, în special seara, înainte de culcare! Aceste tipuri de băuturi duc la apariţia balonării! Aşadar, pentru a o combate rapid, evită-le măcar vreme de o săptămână, până când începi să simţi că organismul tău îşi revine.

3. Bea ceaiuri digestive! Se găsesc în comerţ, la plafar sau la farmacii tot felul de ierburi şi mixturi ce au scopul de a ajuta organismul să se detoxifice şi să elimine apa în exces. Lemnul dulce, anasonul, busuiocul, ghimbirul, socul, muşeţelul şi menta sunt doar câteva din plantele care combat balonarea şi stimulează digestia.

4. Nu te grăbi la masă! Balonarea poate apărea mai ales atunci când mâncăm pe fugă şi nu ne acordăm destul timp pentru a mesteca şi a savura corespunzător mâncarea! În acest fel, ne îngreunăm procesul digestiv. Acordă-ţi cel puţin o jumătate de oră pentru fiecare masă!

5. Una dintre cauzele ce duc la apariţia balonării poate fi intoleranţa la lactoză sau prezenţa bolii Crohn. Dacă te balonezi des şi suferi de crampe intense şi dereglări digestive, ideal ar fi să consulţi un medic!

6. Elimină îndulcitorii artificiali. Un efect secundar al consumului de îndulcitori (sorbitol, zharină, aspartam etc) pot fi balonarea şi indigestia! Dacă nu ştii cu certitudine cauzele pentru care eşti balonat, evită o perioadă să foloseşti îndulcitori.

7. Suplimentează cu probiotice! Aceste culturi de bacterii benefice organismului (lactobacili şi bifidobacterii) pot ajuta la normalizarea digestiei şi a tranzitului intestinal şi vor ameliora indigestia şi balonarea. Pentru efecte sigure, urmează o cură cu suplimente probiotice, timp de cel puţin două săptămâni.

8. Limitează sau elimină consumul de carbohidraţi complecşi înainte de culcare. Pâinea, pastele, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi ş.a. pot determina organismul să reţină mai multă apă decât de obicei! Astfel, dacă a doua zi vrei să fii în formă maximă, evită acest tip de alimente.

9. Ca să ameliorezi balonarea asociată ce apare înaintea şi pe durata menstruaţiei, încearcă să consumi alimente bogate în potasiucalciu şi magneziu. Aceste minerale ajută la buna funcţionarea a stomacului şi a sistemului digestiv.

10. De asemenea, evită guma de mestecat şi efectuează un masaj de relaxare asupra abdomenului. Masează-te seara, când ieşi de la duş, foloseşte mişcări circulare, aplicând puţină presiune cu degetele în zonele unde simţi tensiunea.

https://www.ziarulring.ro:80/stiri/sanatate/249129/2014/10-METODE-de-a-preveni-si-ameliora-BALONAREA

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *